UP med kontroll-offensiv

Utrykningspolitiet retter nå lasermålerne sine mot råkjørerne på dødsveiene. Dagbladet har lista som viser hvor UP setter inn støtet de neste månedene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sammen med landets vegkontor har UP plukket ut drøyt 60 av Norges verste ulykkesstrekninger. Det er første gang UP satser det meste av sine ressurser på disse veiene. UP-sjef Harald Moen er klar:

- Farten skal ned. Råkjørerne skal stoppes. Vi skal gjøre alt i vår makt for at antall trafikkulykker skal bli redusert. Derfor skal vi jobbe mer der det er skjedd mange ulykker.

UP har 292 personer til disposisjon de neste månedene. Det vil bli alle former for kontroller: fart, promille, bilbelte og kjøreatferd.
- Noen tror at bare de har kollisjonspute, trenger de ikke å bruke sikkerhetsbeltet, sier Moen.

Fort ved Fornebu

Dagbladet har sett på de strekningene UP nå skal prioritere. I Bærum settes nå støtet inn på veiene til og fra Fornebu flyplass - og mindre på motorveien E18 til Drammen.

- Enkelte grisekjører til og fra flyplassen. Særlig mange drosjer. Enkelte sjåfører kjører altfor fort, og skifter kjørebane i ett sett. Derfor intensiverer vi kontrollene med sivile biler og laserkontroller, sier Moen.

Typisk er også situasjonen i Vestfold. Der blir det mindre kontroll på de gode veistrekningene på E18. Nå satser UP på de mindre veiene på Nøtterøy og Tjøme.
- Der skjer det for mange ulykker, og folk kjører for fort i boligområder, sier Moen.

Skal ta de farligste

UP vil at bilistene skal respektere fartsgrensene særlig der det bor mennesker, og der mange går eller sykler langs veien. I framtida blir det ikke antall reaksjoner som har prioritet - men at man reagerer overfor trafikanter som virkelig betyr en fare for andre.

- Men det betyr ikke at vi ikke også vil ha patruljer på andre veier, sier Moen.

SER DEG: Denne laseren kan føre til inndragelse av ditt førerkort. Poitioverkonstabel i UP, Andreas Hustad, er på jakt.