Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

UP med kontrollmaraton torsdag

Fra torsdag morgen og det neste døgnet gjennomfører utrykningspolitiet en særskilt innsats mot fartsovertredelser over hele landet.

MARATON: Utrykningspolitiet (UP) varsler kontrollmaraton fra torsdag morgen. Illustrasjonsfoto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
MARATON: Utrykningspolitiet (UP) varsler kontrollmaraton fra torsdag morgen. Illustrasjonsfoto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kontrolldøgnet, som har fått navnet Speed Marathon, blir også gjennomført i over 20 andre europeiske land i regi av det europeiske trafikkpolitisamarbeidet TISPOL.

- Kontrollaktiviteten har som formål å forebygge og avdekke fartsovertredelser for å redusere antallet drepte og hardt skadde på norske veier, sier UP-sjef Runar Karlsen i en pressemelding.

Fra klokken 6 torsdag til klokken 6 fredag vil UP gjennomføre 65 fartskontroller på ulike steder i hvert av de fem UP-distriktene.

I alt 180 personer vil være involvert i innsatsen, som kommer i tillegg til den ordinære kontrollvirksomheten, opplyser Karlsen.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart