UP mot kriminelle østeuropeere

Justisminister Knut Storberget vil ha rumenske politifolk til Norge.

SJEKKER BILNUMMER:  Et nytt bildataregister og større trykk fra Utrykningspolitiet skal settes mot krimininelle østeuropeere allerede når de krysser grensen, varsler justisminister Knut Storberget.  Illustrasjonsfoto: ERLEND AAS, SCANPIX.
SJEKKER BILNUMMER: Et nytt bildataregister og større trykk fra Utrykningspolitiet skal settes mot krimininelle østeuropeere allerede når de krysser grensen, varsler justisminister Knut Storberget. Illustrasjonsfoto: ERLEND AAS, SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Justisminister Knut Storberget (Ap) varsler en offensiv mot kriminelle østeuropeere i Norge. Han vil la UP spille en mer sentral rolle enn tidligere.

Flere medier har den siste tida rettet søkelyset mot et økende antall østeuropeere på kriminalitetsstatistikken i Norge.

Spesielt gjelder det rumenere, som etter politiets oppfatning står bak rundt 80 prosent av vinningskriminaliteten som er begått av utenlandske statsborgere i Oslo.

- Jeg ser for meg Utrykningspolitiet som limet i en offensiv mot disse bandene, med sjekking av etterlyste biler, sier Storberget til Aftenposten.

Nytt dataregister

Ifølge justisminister skal UP brukes aktivt til å kontrollere bilers nummerskilt opp mot et nytt dataregister for å ta mobile bander.

- I dag driver UP mest med farts- og promillekontroll. Jeg utelukker ikke å gi mer ressurser til UP, sier han.

I tillegg foreslår Storberget at rumenske politifolk kan få komme til Norge og gå inn i de rumenske miljøene her på en annen og mer grundig måte enn hva norske politifolk er i stand til.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer