KLAR OPPFORDRING: UP-sjefen ber folk holde seg hjemme på en dag der det er svært krevende kjøreforhold flere steder. Foto: Per Flåthe/Dagbladet
KLAR OPPFORDRING: UP-sjefen ber folk holde seg hjemme på en dag der det er svært krevende kjøreforhold flere steder. Foto: Per Flåthe/DagbladetVis mer

UP-sjef: - Unngå å kjøre, hvis du ikke må

Fem har omkommet i trafikken i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sjefen for utrykningspolitiet ber bilister unngå å kjøre bil 2. juledag etter at fem mennesker har mistet livet i trafikken på samme dag.

- Mange steder i landet bør bilister unngå å kjøre hvis det ikke er nødvendig. Rett og slett. Jeg hørte Vegvesenet si det i dag. Og jeg tror det er et godt råd. Det er en sterk advarsel, men dette været må vi ta alvorlig, sier Runar Karlsen, sjef for Utrykningspolitiet (UP) til NRK.

I løpet av 2. juledag har totalt fem personer mistet livet i trafikkulykker i henholdsvis Akershus og Sogn og Fjordane. I tillegg er en kvinne kritisk skadd i en ulykke på Sørlandet og en mann sitter fastklemt etter en ulykke i Telemark. Det har også vært mange mindre ulykker og utforkjøringer.

- Mange steder i landet er det veldig, veldig glatt. Det er viktig å redusere farten kraftig når man er usikker. Det er det eneste virkemiddelet du har som bilist: Å redusere farten. Farten gjør skadepotensialet mye større, sier Runar Karlsen.

Problemet er at selv om det er plussgrader i lufta gjør tele i bakken enkelte steder asfalten svært glatt.

(NTB)