UP-sjef tiltalt for svindelforsøk

Einar Holand må svare for forsikringssvindel i tillegg til promillekjøring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet mener tidligere distriktsleder i Utrykningspolitiet, Einar Holand, uberettiget har gjort forsøk på å få utbetalt forsikringsoppgjør.

I en tilleggstiltale tatt ut av Troms og Finnmark statsadvokatembeter framkommer det at Holand i siste halvdel av september har krevd dekning for skader på kroner 64.440, og at han i skademeldingen har oppgitt at han ikke var påvirket av alkohol eller andre rusmidler da uhellet fant sted, lørdag den 2. september, skriver Nordlys.

- Vi mener han har sendt inn skademeldingen for å få utbetalt forsikringen. Det var han ikke berettiget til, sier politimester i Vestfinnmark politidistrikt, Arild Aaserød, som i neste uke er aktor i saken mot Holand.

- Man kan godt sende inn skademelding. Det er hva som står i skademeldingen som betyr noe. Man har ikke krav på forsikring når man kjører med promille. Der er loven klar, sier Aaserød.

Einar Holand selv bestrider at han har gjort galt.

- Dette skjønner jeg ikke bæret av. Jeg tar dette med knusende ro. Jeg har ikke lagt skjul på noe, og har bare sendt skademelding på helt ordinært vis, sier han til Nordlys.

Holand har hele tiden nektet for at han kjørte i påvirket tilstand, og har hevdet at han pådro seg promillen etter at han havnet i grøfta ikke langt fra sitt hjem utenfor Tromsø.

(NTB)

TILTALT FOR FORSIKRINGSSVINDEL: Tidligere sjef for Utrykningspolitiet i Troms og Finnmark, Einar Holand, er tiltalt for forsøk på forsikringssvindel. Arkivfoto: Truls Brekke
TILTALT FOR FORSIKRINGSSVINDEL: Tidligere sjef for Utrykningspolitiet i Troms og Finnmark, Einar Holand, er tiltalt for forsøk på forsikringssvindel. Arkivfoto: Truls Brekke Vis mer