UP-sjefen: - Angi fyllekjørere

UP-sjef Harald Moen synes det er helt i orden at trafikanter ringer til politiet om promillekjørere. Hver eneste dag mottar politiet landet rundt telefoner om mistenkelig kjøring. - Dette er ikke angivervirksomhet, sier UP-sjefen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg skjønner svært godt dem som ringer dersom de ser en mistenkelig bilist på veien. Det er utrolig mange som ringer, og det er bare igjen et bevis på at promillekjøring ikke er sosialt akseptabelt. Det behøver ikke bare gjelde promille etter alkohol, men like gjerne pillebruk, narkotika eller andre medikamenter. Politiet setter pris på at de får tips. Ser du noen som kjører mistenkelig, skal det lokale politikammeret kontaktes, sier Harald Moen til Dagbladet.

Politikammer landet rundt sier de nå nesten daglig mottar telefoner om mistenkelig kjøring. Sakene blir prioritert. Enkelte polititjenestemenn hevder at åtte av ti promillekjørere i dag blir tatt etter tips fra andre trafikanter.

Sanseløs

En politimann stasjonert i Vestfold forteller om en episode på E18 for noen uker siden. Politiet hadde fått telefon fra en lastebilsjåfør om underlig kjøring. En patrulje fra Utrykningspolitiet ble sendt til stedet, og bilisten ble stoppet. Det var ikke nødvendig med noen promillekontroll for å se at den kvinnelige bilisten ikke var egnet til å kjøre bil.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer