UP-sjefen drakk vodka til joik

Søsterens venn laget spesialjoik til Holand.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere UP-sjef Einar Holand ble så fortørnet over at bilen havnet i grøfta at han begynte å drikke. Drikkingen tok av da en av søsterens venner skulle lage en joik til Holand.

- Han insisterte hårdnakket. Hver gang han joiket en strofe skulle jeg drikke vodka. I den sinnsstemningen jeg var, syntes jeg dette ble ganske morsomt, forklarte Holand i promillesaken i Nord-Troms tingrett.

Vodkadrikkingen skjedde på formiddagen før Holand ble pågrepet av Tromsø-politiet ved bilen sin som hadde havnet i grøfta. Det var etter at han kjørte ut av veien at sinnsstemningen var dårlig ifølge den tidligere UP-sjefen.

- Jeg var oppbrakt over det som skjedde. Rett og slett irritert og forbannet på meg selv, sa Holand i retten.

I sin forklaring sa Holand at bilen havnet i grøfta da han skulle plukke opp mobiltelefonen som hadde ramlet ned fra setet. Mobilen falt ned på gulvet da han gjorde en unnamanøver for en hund.

På mobilen hadde han gjort klar en SMS-melding til en venninne der han sa han skulle komme og hente henne. Men meldingen ble aldri sendt.

Holand innrømmer å ha vært på fest sammen med søsteren og 10-11 venner kvelden før trafikkuhellet. Her inntok han moderate mengder alkohol.

I retten fortalte Holand videre at han forlot selskapet ved 01-tiden om natta, men vendte tilbake ved to anledninger. Først ved 03-30-tiden da han våknet av musikken, sluttet han seg til selskapet for så å legge seg etter en halvtime.

DRAKK TIL SPESIALJOIK: Tidligere UP-sjef Einar Holand i retten i dag. Foto: Truls Brekke/Dagbladet
DRAKK TIL SPESIALJOIK: Tidligere UP-sjef Einar Holand i retten i dag. Foto: Truls Brekke/Dagbladet Vis mer

Ved 07.30-tiden vendte han tilbake til det festlige laget for å spise frokost. (NTB)