GIKK UNNA: 50-åringen holdt i gjennomsnitt 181 km/t - over 1,5 mil - i sin Mercedes av ukjent type. UP klarte bare såvidt å ta mannen igjen. Foto: UP
GIKK UNNA: 50-åringen holdt i gjennomsnitt 181 km/t - over 1,5 mil - i sin Mercedes av ukjent type. UP klarte bare såvidt å ta mannen igjen. Foto: UPVis mer

UP slet med å ta igjen Mercedes-føreren som holdt 181 km/t i snitt

- Han skjønner tydeligvis ikke poenget, sier UP-sjef om 50-åringen som - nok en gang - råkjørte på E6.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Påsketrafikken er ikke blitt så kaotisk som fryktet - ennå - men det betyr ikke at alle tar det lugnt på veien.

I Østfold har UP hatt kontroll i kveld. Distriktsleder Stein-Olaf Røberg i UP i Østfold og Follo at det har vært «et par» forelegg - men det er en sak som utmerker seg.

- Det groveste var 181 i 100-grensa fra Sarpsborg til Halden, sier Røberg til Dagbladet.

- Det er litt skremmende - han ble også tatt for et par år siden i 163 km, av den samme patruljen. Patruljen kjente ham igjen, sier Røberg.

Stakk nesten av Bildet øverst i saken viser UPs måling av mannen. Målinga viser at mannen holdt drøyt 181 km/t i gjennomsnittsfart på en strekning på hele 1,5 mil.

KØ: Dette synet møtte Arne Tvervaag da han tittet bak og ut av bilen sin der RV7 møter E16 ved Hønefoss. Tvervaag rapporterer om lange køer i området. Foto: Arne Tvervaag
KØ: Dette synet møtte Arne Tvervaag da han tittet bak og ut av bilen sin der RV7 møter E16 ved Hønefoss. Tvervaag rapporterer om lange køer i området. Foto: Arne Tvervaag Vis mer

- Det er målt over veldig lang avstand, og problemet var at vi nesten ikke klarte å holde følge. Vi kjørte med blålys hele veien, sier Stein-Olaf Røberg.

- Han skjønner tydeligvis ikke poenget. Det er viktig å få luket sånne ut av trafikken, mener UP-sjefen.

Nå ryker høyst sannsynlig 50-åringens førerkort.

- Lange køer Ellers har trafikken flytt greit første påskedag. Ifølge NTB er det først og fremst i nord og vest påsketrafikken skaper problemer, og da i form av lange fergekøer.

På vei inn til Oslo har trafikken gått greit - men søndag kveld melder flere lesere til Dagbladet om køer. Arne Tvervaag har tatt bildet til høyre i saken, som viser kilometerlang kø ved Hønefoss, der RV7 møter E16. Også på E6 langs Mjøsa har det tidvis stått  bom stille på strekningen som er under utbygging.

GREI FLYT: Men påsketrafikken begynner å tette seg til på E6 ved Høybråten utenfor Oslo 1. påskedag. 
Du kan følge trafikken via Vegvesenets webkameraer. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
GREI FLYT: Men påsketrafikken begynner å tette seg til på E6 ved Høybråten utenfor Oslo 1. påskedag. Du kan følge trafikken via Vegvesenets webkameraer. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Vis mer

En mulig omkjøring for de som kommer fra Østerdalen og vil unngå strekningen nord for Minnesund, er ifølge NTB å velge fylkesvei 24.

Det er riksvei 7 og E16 fra Hallingdal mot Oslo som har størst trafikk. Ifølge NRK er det kø fra Noresund til Sollihøgda.

Fergekø Ifølge Bergens Tidende er det tre kilometer kø - og halvannen times venting - for å ta ferga sørover ved Lavik på nordsiden av Sognefjorden. Også fergesambandet Brimnes- Bruravik har ekstra lang ventetid. Ved Trengereid omdirigeres deler av trafikken for å unngå lange køer.

- Det sklir fint, men tar seg nok opp utover kvelden, sier UP-sjef Øystein Krogstad på Sørlandet til Fædrelandsvennen

Stavanger Aftenblad melder om noe mindre fergekø i sitt distrikt.

Tre skadd Lenger nord er det stengte veier som dominerer trafikkbildet. I Troms er bygdene Jøvik og Skarmunken uten veiforbindelse, og Nordlys melder om 16 stengte veier i fylket søndag kveld.

OPPGITT: Stein-Olaf Røberg, distriktsleder i UP for Follo og Østfold. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
OPPGITT: Stein-Olaf Røberg, distriktsleder i UP for Follo og Østfold. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

Tre personer er også skadd i en ulykke på E6 i Kåfjord, ifølge Nordlys.

To skred i området nord for Tysfjorden gjør ifølge NTB at Vei-Norge er midlertidig delt i to idet påsken går mot slutten.