UP tar lappen fra sjåfører som kjører for tett

TØNSBERG (Dagbladet): Utrykningspolitiet aksjonerer nå mot vogntog som ligger for tett bak bilen foran. Flere trailersjåfører har mistet førerkortet etter å ha presset vanlige personbiler på landeveien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

E18 gjennom Vestfold i går ettermiddag:

Personbilen holder fartsgrensen. Noen meter bak ligger et vogntog og presser. Sjåføren i personbilen signaliserer ved å berøre bremsepedalen at han ønsker at vogntoget holder lengre avstand. Vogntoget svarer med fulle lys og en forbikjøring der personbilen nærmest blir presset i grøfta.

Det trailersjåføren ikke vet, er at mannen i personbilen er en politimann i sivil. Nå er trailersjåføren uten førerkort.

Storkontroll

Erfarne UP-folk er skremt når de ser hvor tett enkelte vogntog kjører bak bilene foran. De ligger nærmest klistret til støtfangeren og «trøkker» bilen foran.

Nå går UP til aksjon og sjekker avstanden til bilen foran. I en storkontroll på E18 i Vestfold i går, var det nærmest kø av biler som ble vinket til side. Verst var de tyngste vogntogene med opp til 25 tonn last. Enkelte holdt avstand til bilen foran på under 18 meter. Det kaller UP-folkene for dødskjøring. Bremser bilen foran, har vogntoget bak ingen som helst mulighet til å stanse.

- Jeg er redd når jeg ser rett inn i en stor MAN-grill i speilet, sier Ann Lisbeth Skodde til Dagbladet.

- Slipp dem forbi

Hun jobber i utrykningspolitiet, men opplever E18-trafikken når hun annenhver helg pendler fra Sandefjord til Sørlandet.

- Vogntogene klistrer seg til støtfangeren og virker både truende og skremmende. Det virker som om de vil presse meg av veien. Jeg holder fartsgrensen, men det ser det ikke ut til at de i vogntogene bryr seg om. La deg ikke hisse opp av vogntogene. Kjør heller til side. Ta en pause. Slipp dem forbi. Det er du som blir skadet om noe skulle skje, sier Skodde.

<B>MISTER LAPPEN:</B> Utrykningspolitiet aksjonerer mot lastebiler som ligger for tett opp mot bilen foran. UP kaller dette «trøkking».