UP tar lappen fra sjåfører som kjører for tett

TØNSBERG (Dagbladet): Utrykningspolitiet aksjonerer nå mot vogntog som ligger for tett bak bilen foran. Flere trailersjåfører har mistet førerkortet etter å ha presset vanlige personbiler på landeveien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

E18 gjennom Vestfold i går ettermiddag:

Personbilen holder fartsgrensen. Noen meter bak ligger et vogntog og presser. Sjåføren i personbilen signaliserer ved å berøre bremsepedalen at han ønsker at vogntoget holder lengre avstand. Vogntoget svarer med fulle lys og en forbikjøring der personbilen nærmest blir presset i grøfta.

Det trailersjåføren ikke vet, er at mannen i personbilen er en politimann i sivil. Nå er trailersjåføren uten førerkort.

Storkontroll

Erfarne UP-folk er skremt når de ser hvor tett enkelte vogntog kjører bak bilene foran. De ligger nærmest klistret til støtfangeren og «trøkker» bilen foran.

Nå går UP til aksjon og sjekker avstanden til bilen foran. I en storkontroll på E18 i Vestfold i går, var det nærmest kø av biler som ble vinket til side. Verst var de tyngste vogntogene med opp til 25 tonn last. Enkelte holdt avstand til bilen foran på under 18 meter. Det kaller UP-folkene for dødskjøring. Bremser bilen foran, har vogntoget bak ingen som helst mulighet til å stanse.

- Jeg er redd når jeg ser rett inn i en stor MAN-grill i speilet, sier Ann Lisbeth Skodde til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer