Upopulære kongelige

Oppslutningen om det britiske kongehuset er nå lavere enn på 15 år, viser en meningsmåling gjengitt i The Guardian.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Bare 43 prosent av britene slutter nå opp om kongehuset, mens andelen var oppe i 59 prosent rett etter at dronningmoren døde tidligere i år.

Den siste tiden har imidlertid skandalene stått i kø for de kongelige. Dronning Elizabeth grep inn og stanset rettssaken mot avdøde prinsesse Dianas butler som er anklaget for tyveri, av frykt for hvilke hemmeligheter han ville røpe.

Britiske aviser har samtidig brukt mange spaltemeter på historier om elskere og homoseksuelle prostituerte i de kongelige palasser, samt om en angivelig homoseksuell voldtekt der gjerningsmannen var en av prins Charles' nærmeste medarbeidere.

Også denne saken ble i første omgang forsøkt dysset ned av de kongelige, noe britene åpenbart kan styre sin begeistring for.

31 prosent av de spurte i ICM-målingen for The Guardian mener nå at landet vil være bedre tjent uten kongehuset, en økning på 5 prosentpoeng fra tidligere år.

26 prosent svarer er nå usikre på om kongehuset har utspilt sin rolle.

(NTB-Reuters)

<B>DRONNINGMOREN VAR POPULÆR:</B> Men etter hennes borgang sliter det britiske kongehuset med blant annet butlere.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer