Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Uppstrøm avhøres i Oslo

Finansmannen Tor Arne Uppstrøm vil bli avhørt om sin rolle i Mjellem & Karlsen-saken onsdag. Da vil også hans kone Gunn Aarøe Uppstrøm møte politiet for å forklare seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etterforskningslederen, politiadvokat Ole Bjørn Mevatne ved Hordaland politidistrikt, sier til NTB at avhørene vil bli foretatt «i Oslo et sted».

Uppstrøm og hans kone vil bli avhørt som vitner i saken der Carl Fredrik Seim er tiltalt for grov økonomisk utroskap mot Mjellem & Karlsen-gruppen. Han er mistenkt for å ha tappet gruppen for opptil 45 millioner kroner.

Uppstrøm kjøpte verftet sammen med Seim. Etter fem uker ble verftet nedlagt og tomtene planlagt brukt blant annet til boligformål.

Politiet vil trolig forsøke å finne ut hvor sterke de økonomiske båndene var mellom Seim og Uppstrøm.

Gunn Aarøe Uppstrøm vil bli avhørt fordi hun står oppført som eier av eiendomsselskapet Paleum, men hun skal ikke være aktiv i driften av selskapet. Paleum står sentralt i saken fordi selskapet var ansvarlig for et lån på 100 millioner kroner fra Den norske krigsforsikring for skib som ble brukt til å kjøpe Mjellem & Karlsen.

Carl Fredrik Seims advokat Trygve Staff sier til NTB at hans klient ikke har noe å frykte fra politiets vitneavhør så sant de som blir avhørt snakker sant.

- Det er bra politiet nå ser ut til å sette fart i etterforskningen. Jeg vil ikke flagge at Uppstrøms forklaring er spesielt viktig, men han er en av mange som kan få fram sammenhengene i saken, sier Staff.

(NTB)

<B>FORKLARER SEG: Tor Arne Uppstrøm og Gunn Aarøe Uppstrøm.