- Uppstrøm må frifinnes

Tor Arne Uppstrøms forsvarer ber om full frifinnelse.

VENTER PÅ DOMMEN: Saken mot Tor Arne Uppstrøm ble avsluttet i dag. Dom i saken venter i november. Foto: Arne V. Hoem/Dagbladet
VENTER PÅ DOMMEN: Saken mot Tor Arne Uppstrøm ble avsluttet i dag. Dom i saken venter i november. Foto: Arne V. Hoem/DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||- Dette er ikke en sak om skyld, men om mangel på skyld, sa Uppstrøms hovedforsvarer Erling O. Lyngtveit i sin prosedyre tirsdag, ifølge bt.no.

Aktor Ole Bjørn Mevatne la mandag ned påstand om to og et halvt års fengsel for finansmannen. Uppstrøm er tiltalt for medvirkning til økonomisk utroskap og for å ha vært med på å tappe verftet Mjellem og Karlsen for store verdier. Aktor mener Uppstrøm og Carl Fredrik Seim sto sammen om å raide Mjellem og Karlsen.

Forsvarer Erling O. Lyngtveit avviser at Uppstrøm har gjort noe straffbart. Han viser til at Uppstrøm hadde penger til gode fra Seim, og at han ikke kunne vite at pengene han fikk utbetalt skyldtes urettmessige uttak gjort av Seim.

Seim er dømt til fire års fengsel for urettmessig å ha tatt ut over 50 millioner kroner fra verftet og andre selskaper han kontrollerte.

Rettssaken ble avsluttet tirsdag. Dom er ventet i november.

(NTB)

GÅR FOR FRIFINNELSE Forsvarsadvokat Erling O. Lyngtveit.
Foto: ROBERT S. EIK/Dagbladet
GÅR FOR FRIFINNELSE Forsvarsadvokat Erling O. Lyngtveit. Foto: ROBERT S. EIK/Dagbladet Vis mer