Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Uppstrøm som sunket i jorda

Tor Arne Uppstrøm (60) er den mediesky investoren og hesteoppdretteren som har finansiert Carl Fredrik Seims investeringer. Nå er han som sunket i jorda.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Siri Gjørtz

Per Arne Solend

Verken politiet, nære medarbeidere eller kolleger innen hesteoppdrett vet hvor han befinner seg.

Uppstrøm skal ha vært hjernen bak oppkjøpet av bergensverftet Mjellem & Karlsen i fjor sommer. Verftet ble kort tid etter slått konkurs. Nå er kjøperen Carl Fredrik Seim siktet for å ha tappet selskapet for 25 millioner kroner.

Vet ikke

Politiet er interessert i å komme i kontakt med Tor Arne Uppstrøm, bekrefter politiadvokat Ole Bjørn Mevatne overfor Dagbladet.

Men foreløpig er det ikke gjort forsøk fra politiets side på å komme i kontakt med investoren. Politiet vet heller ikke hvor han befinner seg, og har ikke forsøkt å finne det ut, opplyser politiadvokaten.

- Er det vurdert å utvide siktelsen til også å omfatte Uppstrøm?

- Det er foreløpig ikke noe tema.

- Ville det ikke vært naturlig at dere tok kontakt med ham?

- Ikke på dette stadiet i etterforskningen.

Utvandret

Heller ikke styreleder Bertram Vedeler i Uppstrøm-selskapet Paleum kan fortelle hvor Tor Arne Uppstrøm befinner seg.

- Jeg vet ikke hvor han er, og det er en god stund siden vi har hatt kontakt, sier Vedeler til Dagbladet.

Bilimportør Nils Petter Gill har investert i hester sammen med Uppstrøm, og to ganger har de vunnet Norsk Derby på Øvrevoll. Heller ikke Gill vet hvor kompanjongen befinner seg.

- Han er umulig å få tak i. Jeg har ikke hørt fra ham på lang tid. Hvis du får kontakt med ham, så be ham om å ringe, sier Gill.

Advokat Cato Schiøtz har tidligere bistått Tor Arne Uppstrøm ved enkelte anledninger. Uppstrøm tok kontakt med Schiøtz for noen dager siden.

- Han sa ikke hvor han befant seg, sier Schiøtz til Dagbladet.

Dagbladet har gjort en rekke forsøk på å komme i kontakt med Tor Arne Uppstrøm og Gunn Aarøe Uppstrøm, men ingen av dem har besvart våre henvendelser.

FLERE TROFEER: Tor Arne Uppstrøm har vunnet en rekke prestisjefylte hesteveddeløp, blant dem to ganger Norsk Derby på Øvrevoll. Her er han på Øvrevoll i fjor, sammen med kona Gunn Aarøe Uppstrøm.