- Uproffe svensker kan ha røpet seg

De norske ranerne leide inn svensker som kan ha røpet seg ved å opptre uprofesjonelt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet får opplyst at 12 personer skal ha deltatt i dødsranet. De 12 er navngitt i det kriminelle miljøet.

Ifølge Dagbladets kilder skal de fleste ranerne ha vært nordmenn.

Ingen konkrete bevis

Fire eller fem skal ha vært innleide svensker med østeuropeisk opprinnelse. Politiet har så langt ingen konkrete beviser som peker mot noen norske ranere.

Ifølge Dagbladets kilder tyder etterforskningen så langt på at de norske ranerne kan ha opptrådt mer profesjonelt enn sine utenlandske kolleger.

To av de siktede svenskene ble stoppet og fikk fartsbot noen timer før den militærliknende aksjonen mandag morgen. Sjåføren er etterlyst, mens en annen svenske som satt i bilen, sitter fengslet i Göteborg.

Politiet sitter også med videobilder fra en bensinstasjon på Forus, der to svensker som kan ha deltatt i ranet, stoppet og ba om hjelp noen dager før ranet. De to skal ha kopiert en side fra ei kartbok, og lånt en telefon for å ringe til Sverige fra stasjonen.

Fem menn som snakket et østeuropeisk språk, kjøpte i midten av mars et kart over byen på en bensinstasjon ved Madlakrossen i Stavanger. Politiet sitter også her på overvåkingsbilder av mennene fra stasjonen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.