- Uproft og tøvete

Platebransjen rister på hodet av Homeboyz' aldersjuks. - Det er ikke særlig smart å bygge opp et band med å lyve, sier Per Eirik Johansen - direktør i Virgin og mangeårig manager.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han trodde at det vanligvis var damer over 40 som løy på alderen - og ikke gutter på 27 år. Johansen synes det hele er trist og unødvendig.

- Hvis det hadde vært mitt band, hadde jeg ikke vært spesielt glad for en slik avsløring. Det er uheldig å «selge seg inn» på falske premisser, sier BMG Ariola-sjef Elly Joys til Dagbladet.

- Fryktelig pinlig

- Det er ikke bra å ha managere som råder et band til å lyve - ikke minst overfor plateselskapet, sier Joys, som hevder at dette ikke er noe generelt problem i bransjen. Hun får støtte fra Per Eirik Johansen, Universals Petter Singsaas og Audun Tylden i Tylden & Co.

- Jeg har vært inne på tanken å markedsføre Odd Børretzen som 69-åring, ler Audun Tylden om sin 71-årige suksessartist.

Han ler også av Homeboyz-bløffen, men han er glad at det ikke er han som har bandet på sitt selskap.

- For det er fryktelig pinlig å bli avslørt på en slik måte, sier han.

- Synd

Virgins Per Eirik Johansen synes saken stiller hele bransjen i et tvilsomt lys.

- Folk begynner å lure på om alt vi holder på med er fabrikkert, men jeg kan forsikre at dette ikke er utbredt i norsk platebransje.

- Dette er ikke noe mindre enn uprofesjonelt. Hele greia stinker - og jukseriet er ikke annet enn tull og vas, mener Johansen.

Elly Joys synes synd på Homeboyz.

- Det er deres karriere det er snakk om - og det å få en kraftig smekk så tidlig er ikke bra. Det er synd, for i Norge er det mangel på den type popband som Homeboyz, sier Joys.