Ur-russeren som samler folket

Hvis russerne skulle velge president nå, ville Vladimir Putin vinne en knusende seier. Etter fargerike år under Boris Jeltsin, har russerne samlet seg om en helt vanlig, bleik og blåøyd mann. Nærmest en ur-russer .

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Ifølge en meninsmåling denne uka, ville fungerende president Vladimir Putin ville få over 70 prosent av stemmene uansett hvem som stiller opp mot ham i valget 26. mars. Men hans politiske program er ennå tåkelagt. Han har samlet velgere rundt seg med den harde linja i krigen i Tsjetsjenia. Men den krigen han lovte skulle være over «i løpet av et par uker» trekker ut, og det går stadig verre for de russiske styrkene.

Hentet fra mørket

9. august hentet president Boris Jeltsin unge Putin ut fra mørket og utnevnte ham til landets femte statsminister i løpet av under to år. Da Jeltsin kalte ham sin «arving», lød det som en spøk. Men i løpet av kort tid har den lojale Putin sving seg opp fra tjener til herre i Kreml.

Der Jeltsin er fargerik til det absurde, er Putin nesten fargeløs. Jeltsin har vært sjuk fra topp til tå. Putin er nesten en helsefanatiker. Men den vanlige russeren er tydeligvis glad for å ha en vanlig russer som leder.

Putin kommer fra arbeiderklassen i Leningrad, født 7. oktober 1952, og er enebarn. Faren hadde arbeid på en metall-fabrikk. Han døde samme uka som sønnen ble statsminister, mens moren døde halvannet år tidligere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer