Ekstremvær

«Urd» raser fra seg på Østlandet - E18 sperret

Ekstremværet Urds herjinger langs kysten har gjort 70 000 nordmenn strømløse. I natt sto Østlandet for tur.

SPERRET E18: Skiltet som hadde blåst over ende og sperret E18 ved Vinterbro, ble fjernet tirsdag morgen. Uværet "Urd" forårsaket ødeleggelsen. Video: Henrik Skolt / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ekstremværet Urd blåste til orkan styrke flere steder i landet og forårsaket store ødeleggelser i Sør-Norge mandag kveld. Samtidig er rundt 70 000 nordmenn uten strøm, ifølge Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE).

Vindkastene har roet seg betraktelig i Vest-Agder, Rogaland, Hordaland og Sogn og Fjordane, i løpet av natta. Meteorologisk institutt melder at ekstremværet er over, noe som er godt nytt for politiet i distriktet.

- Vi har loggført 110 oppdrag relatert til uværet. Det er ikke meldt om personskader, men det er en del materielle skader, sier operasjonsleder Morten Kronen i Vest politidistrikt til Dagbladet.

Men selv om «Urd» har blåst fra seg i Vest fortsetter uværet å rase over Østlandet.

På Østlandet, i Telemark og Aust-Agder, vil det i løpet av natta komme kraftig vind fra vest og nordvest med vindkast på 25-35 meter per sekund, meldte Meteorologisk institutt på værtjenesten Yr mandag.

E18 sperret

Ved 3.30-tida tirsdag melder politiet i Follo at et veiskilt på 10x4 meter har falt ned, og sperrer hele kjørebanen som går i retning Nord. Politiet er på stedet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer