- Urealistisk nedbemanning

Når Saga slås sammen med Hydro etter nyttår, vil ledelsen ha fjernet nesten en tredel av de landansatte i selskapet. De ansatte mener nedbemanningen er urealistisk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Ledelsen legger opp til et teoretisk optimalt nivå, sier

hovedtillitsvalgt for Norsk olje- og petrokjemisk fagforbund (Nopef) Espen Løken i Saga, til NTB.

I alt 40 Nopef-tillitsvalgte i Saga og Hydro diskuterte tirsdag ledelsens forslag til omorganisering i selskapene når de

to blir ett etter nyttår. Forslaget innebærer blant annet at minst 800 av de rundt 3.000 landansatte må fjernes. Dette mener de ansatte er for dramatisk.

IT

Nopef-medlemmene, som teller flest i de to selskapene, synes ledelsens forslag er lite spenstig.

- Det finnes blant annet teknologiske løsninger som ledelsen ikke har sett på. Det er ikke nødvendig å sitte fysisk på samme plass for å jobbe sammen, påpeker Løken.

De Saga-ansatte har etter hvert fått god erfaring med

fjern-jobbing, en erfaring som bør kunne tas med videre, mener Nopef-tillitsvalgte.

Dersom selskapet er villig til å bruke IT-løsninger, vil mange av de ansatte slippe å bli flyttet. Hvor mange som risikerer å flytte, er foreløpig uklart. Det er heller ikke klart hvor mange ansatte ledelsen ønsker å slanke bort, annet enn at i alle fall 800 må gå.

Oppsigelser

-

Bedriftsforsamlingen i selskapet skal 27. oktober ta den endelige avgjørelsen om hvordan det nye selskapet skal se ut. For de tillitsvalgte i oljeselskapene blir det hektiske uker. De bør ha klart et godt alternativ til hvordan et Stor-Hydro bør se ut.

- Vi aksepterer at en sammenslåing av to selskaper vil medføre en viss nedbemanning. Men vi mener at dette kan skje over tid, sier Løken.

Han viser til god inntjening og høye oljepriser den siste tiden, noe som burde kunne gjøre ledelsen litt mykere.

- Vi aksepterer uansett ikke oppsigelser, understreker Espen Løken.

Bemanningsreduksjonen starter i november. Da blir det klart hvor mange som takker ja til en sluttpakke. Dersom ledelsen mener de sitter igjen med for mange ansatte, vil eventuelle oppsigelser kunne komme i desember-januar.

(NTB)