Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Uredd og tydelig

Det politiske Norge hedrer Karin Stoltenberg.

FORBILDE: Karin Stoltenberg har fostret vår tids familiepolitikk. Hun har vært et forbilde for mange sier Anette Trettebergstuen.
Foto: Jørn H.Moen, Dagbladet
FORBILDE: Karin Stoltenberg har fostret vår tids familiepolitikk. Hun har vært et forbilde for mange sier Anette Trettebergstuen. Foto: Jørn H.Moen, Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Anette Trettebergstuen forteller at Karin Stoltenberg har vært et stort forbilde for henne. Trettebergstuen er selv medlem av Aps kvinnenettverk. Hun utrykker sorg over at Stoltenberg nå har gått bort.

- Dette er ufattelig trist. Hun var jo en stor skikkelse, med stor betydning for spesielt likestillingspolitikken. Hun har vært et stort forbilde. Uredd og tydelig som hun var, sier Trettebergstuen til Dagbladet.

- Pioner Karin Stoltenberg var sentral i utformingen av den moderne familiepolitikken i Norge. Stoltenberg var også en av pionerene bak likestillingsloven og partnerskapsloven, og hun har utforma Stortingsmeldinga om selvbestemt abort. Trettebergstuen har selv truffet Stoltenberg mange ganger.

- Jeg husker henne som varm og flott, og at hun brant veldig for likestillingssaken.

Les mer om hennes bragder her.

Leder av Aps kvinnenettver Anniken Huitfeldt sier at Karin Stoltenberg var en veldig viktig pioner i kanpen for likestilling og homofiles rettigheter.

- Jeg husker hvordan jurister i barne- og likestillingsdepartementet og representanter for homo-organisasjonene levende fortale hvordan partnerskapsloven ble skrevet på hennes kjøkkenbord. Hun var uredd og modig, og var så kraftfull hvar gan jeg møtte henne, sier Huitfeldt til Dagbladet

- Når statsministeren snakker om likestilling har han ofte referert til alt han lærte av moren sin, sier hun.

- Viktig premisslevrandør - Å miste sin mor er alltid et stort tap. Jeg har dyp medfølelse med statsministeren og hans familie. Karin Stoltenberg var gjennom mange tiår en viktig premissleverandør for norsk familiepolitikk og likestillingspolitikk. Hennes arbeid forandret Norge, sier Høyres leder Erna Solberg sier Dagbladet.

PIONER: Karin Stoltenberg var en viktig pioner i kampen for likestilling og homofiles rettigheter, sier leder av Aps kvinnenettverk, Anniken Huitfeldt.
Bildetekst:
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
PIONER: Karin Stoltenberg var en viktig pioner i kampen for likestilling og homofiles rettigheter, sier leder av Aps kvinnenettverk, Anniken Huitfeldt. Bildetekst: Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

Også Frp-leder Siv Jensen sender sine varmeste tanker til familien Stoltenberg.

- Jeg har selv hatt gleden av å møte Karin Stoltenberg. Hun er var et varmt og omsrogsfullt menneske. Og hun har først og fremst betydd mye for statsministeren og hans familie, sier Jensen til Dagbladet.

Krf-Leder Knut Arild Hareide sier at han mottok nyheten om Karin Stoltenbergs bortgang med stor sorg.

- Våre tanker går til statsministeren og hans familie. Karin Stoltenberg var en svært samfunnsengasjert person som har vært med å prege Norge. Hun har vært med å forme barne og familedepartementet, og det er ingen som har prega vår sittende stasminister mer enn henne. Hun har en sterk evne til å engasjere sitt engasjment, sier Hareide.

SV-leder Audun Lysbakken hedrer Karin Stoltenberg for hennes innsats for likestillingen i Norge.

- Hun var en samfunnsbygger, sier Lysbakken.

- Banet vei På sosiale medier uttrykker flere sin sorg. AUF-leder Eskil Pedersen er en av dem som drar frem Karin Stoltenbergs mange bragder.

«Karin Stoltenberg var med på å bane vei for abortlov og partnerskapsloven. Vi er mange som har mye å takke henne for. Hvil i fred.», skirver han.

VARME TANKER:Både Frp-leder Siv Jensen og Høyre leder Erna Solberg sender sine varme tanker til Jens Stoltenberg. Foto: Jacques Hvistendahl
VARME TANKER:Både Frp-leder Siv Jensen og Høyre leder Erna Solberg sender sine varme tanker til Jens Stoltenberg. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer

Også partisekretær Raymond Johansen har skrevet en hilsen.

«Det var tristhet vi mottok budskapet om at Karin Stoltenberg er død. Karin var en foregangskvinne, en av dem som sørget for at Norge er et av verdens mest likestilte land.», skrive han på Facebook.

« Utrolig trist med Karin Stoltenbergs bortgang. En stille pioner i norsk likestillingspolitikk.», skriver Ap-politiker Mina Gerhardsen på Twitter. Hun er statsekratær ved kulturdepartementet, men har tidligere jobbet ved statsministerens kontor.

«Karin Stoltenberg er død. Takket være henne fikk vi likestillingslov, partnerskapslov og selvbestemt abort», skriver stortingsrepresentant Håkon Haugli (Ap). Han møter fast for Jens Stoltenberg i Kommunal- og forvaltningskomiteen.

Du kan selv utrykke din kondolanse her.

HUN PREGET NORGE: KrF-leder Knut Arild Hareide hyller Karin Stoltenberg for sitt arbeid med familiepolitikken.
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
HUN PREGET NORGE: KrF-leder Knut Arild Hareide hyller Karin Stoltenberg for sitt arbeid med familiepolitikken. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media