Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Uredde investorer går «all in» i olje

Energy Ventures har investert milliarder av kroner i oljesektoren. - Norge skal fortsatt leve av oljebransjen i mange år fremover, sier Helge Tveit.

Oljefremtid: Helge Tveit og Kjell E. Jacobsen lar seg ikke skremme av lave oljepriser. Foto: Hans Iver Odenrud, Finansavisen.
Oljefremtid: Helge Tveit og Kjell E. Jacobsen lar seg ikke skremme av lave oljepriser. Foto: Hans Iver Odenrud, Finansavisen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Helge Tveit og Kjell E. Jacobsen i PE-selskapet Energy Ventures har investert syv milliarder kroner i oljesektoren, og ser ingen grunn til å vurdere andre bransjer.

Blir frustrert - Det som frustrerer oss i denne situasjonen er at selv om det er tøffe tider i oljebransjen, er det ganske langt til å si at nå må vi bare slukke lysene og slutte med oljeproduksjonen, og satse på vindmøller og annen fornybar energi, sier Helge Tveit, managing partner i det Stavanger-baserte private equity-selskapet Energy Ventures, til Finansavisen.

Selskapet kjøpte senest i høst Eurotechnology Incon, Wellconnection Subsea og Frank Mohn Mongstad, som ble sammenslått til Wellconnection Group. Kjøpet sikret PE-selskapet en stor bit av inspeksjons- og vedlikeholdsmarkedet i Nordsjøen.

Klar strategi På tross av at oljeprisen raste videre nedover til ny årsverste onsdag, har de to ingen planer om å endre strategi.

- Ser man på tallmaterialet og det som faktisk skjer i oljebransjen, så får man et annet bilde enn det man skulle tro fra å lese i media. Norge skal fortsatt leve av oljebransjen i mange år fremover, sier Tveit til Finansavisen.

Han viser blant annet til tall fra IEA som viser at om man legger 2-gradersscenariet til grunn og begrenser det globale olje- og gassforbruket, vil samlet reduksjon kun bli 6 prosent fra 2013 til 2040. Etterspørselen etter olje vil derfor være høy i flere tiår fremover, understreker Tveit.

Tenker langsiktig Jacobsen mener det som skjer på kort sikt ikke er så viktig, og anmoder oljeinvestorer om å tenke langsiktig. Finansavisen kan fortelle at Energy Ventures typisk har en horisont på tre til fem år for samtlige investeringer. 

Flere økonominyheter Hermanrud: Dette er aksjen jeg vil satse på i 2016
Oljeprisen raser ENDA lenger nedover
Bakgrunn: Derfor stuper Kina-børsene

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media