- Urettferdig heksejakt

Oslos miljø- og samferdselsbyråd føler seg urettferdig behandlet av opposisjonen. Med gråten i halsen forklarte hun at det var umulig å fortsette som byråd i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter å ha fått hele fire mistillitsforslag mot seg på onsdag tok Kari Eliassen i morges ansvaret, og trakk seg fra sin stilling. Men en tydelig opprørt Eliassen klarte så vidt å holde gråten tilbake, i et siste spark mot opposisjonen:

- Jeg mener at det ikke er grunnlag for mistillitsforslaget mot meg. Det er et faktum at det er begått en tjenestefeil, men jeg har prøvd å rydde opp. Dette har vært noe bortimot en heksejakt fra Arbeiderpartiet og Fremskrittspartiet. De hadde bestemt seg på forhånd og utnyttet denne saken, sa hun.

Kunne ikke fortsette

- Dette har blitt så personlig vanskelig for meg at det er umulig for meg å fortsette med det viktige arbeidet jeg har påbegynt, spesielt med hensyn til Oslos miljøutfordringer, sa e bitter Kari Eliassen.

- Vi forventer at Høyre fortsetter det miljøarbeidet Kari Eliassen har startet, sier SVs gruppeleder Kari Pahle. Eliassen har gjort en kjempejobb for å forbedre Oslo-lufta, og vi forventer at dette arbeidet ikke stopper opp selv om det kommer en ny miljøbyråd, sier Pahle til Dagbladet :på nettet.

Kjempetabbe

En åpenbar tabbe i forhold til de parlamentariske spilleregler var årsaken til mistillitsforslaget mot Eliassen. I forbindelse med en utbyggingssak ved Bekkelaget renseanlegg ba hennes underordnede om en habilitetsvurdering av medlemmene i samferdselskomiteen, uten at komitémedlemmene visste om det.

- Ferdig for denne gang

Arbeiderpartiets fungerende gruppeleder Tom Pape er blant dem som har gått hardest ut mot Kari Eliassen. Han er fornøyd med at hun nå trekker seg:

- Dette har vært en grei avklaring. Med Eliassens avgang er vi i Arbeiderpartiet ferdig med denne saken. Men vi håper at byrådet har tatt lærdom av denne saken, sier Tom Pape.

LETTTET: Byrådsleder Fritz Huitfeldt blir sittende, men må slippe byråd for samferdsel, Kari E. Eliassen.