- Urettferdig kritikk av Anundsen

Det sier Frps mann i kontrollkomiteen

SKAL GRILLES Justisminister Anders Anundsen skal grilles om sin håndtering av asylbarnsaken. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
SKAL GRILLES Justisminister Anders Anundsen skal grilles om sin håndtering av asylbarnsaken. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Samarbeidspartienes kritikk av justisminister Anders Anundsen i asylbarnsaken er urettferdig, mener Helge Thorheim, Frps medlem i kontroll- og konstitusjonskomiteen.

- At Anundsen får sånt kjør, det synes jeg er urettferdig fra samarbeidspartiene våre, sier Thorheim til Aftenposten.

Thorheim vil fredag være Frps mann på «utspørrersiden» i høringen om asylbarnsaken.

Kontroll- og konstitusjonskomiteen vil blant annet ha svar på om Anundsen har oppfylt opplysningsplikten overfor Stortinget og ikke gitt villedende eller ufullstendige svar.

Bakteppe Noen av de mest kritiske spørsmålene vil trolig komme fra Venstre og Kristelig Folkeparti, de to sentrumspartiene som regjeringen inngikk en oppmykende asylavtale med.

Ettersom det ikke dreier seg om et vedtak, men kun en avtale, er den ikke en formell del av høringen, men vil kun ligge som et bakteppe.

- Begge de to partiene har gjennom avtalen fått anledning til å påvirke regjeringens politikk. De vil være samarbeidspartier, sier Thorheim og legger til at det er «greit om de er litt irritert».

Må overbevise Dagsavisen skrev torsdag at statsminister Erna Solberg denne uken inviterte lederne for de to støttepartiene til et møte. Formålet skal ha vært å kartlegge hva Venstre og KrF må ha ut av høringen for å fornye tilliten til Anundsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.