Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Urettferdig mot single

Trine Skei Grande (V) raser mot regjeringens milliongave til samboerne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Dette høres utrolig urettferdig ut! sier Venstres Trine Skei Grande.

Mange sinte mennesker har kontaktet henne etter Dagbladet.nos oppslag om regjeringens gave til landets samboere, forteller hun.

Regjeringen har bestemt at samboere skal slippe dokumentavgiften ved salg av bolig til hverandre. Avgiften tilsvarer over 100 millioner kroner i inntekter til staten hvert år.

Dårlig singelpolitikk

- Dette er god likestillingspolitikk siden damer har en tendens til å bli kjærester med eldre og mer etablerte menn. Vi gjør det lettere for dem å få kontroll over livet sitt, sier SVs finanspolitisk talsmann Heikki Holmås til Dagbladet.no.

Men det regjeringen kaller god likestillingspolitikk, mener Grande er skikkelig dårlig singelpolitikk.

Husstander med to inntekter skal slippe en avgift som de med én inntekt må betale, påpeker Grande. Hun kaller forslaget en \'usosial og urettferdig ordning\'.

- Dette angår ganske mange tusen mennesker, sier Grande. For single er utgifter til bolig blant de største utgiftspostene, sier hun.

URETTFERDIG: Trine Skei Grande (V) mener regjeringens avgiftsløft til samboerne er dårlig singelpolitikk. Foto: Scanpix
URETTFERDIG: Trine Skei Grande (V) mener regjeringens avgiftsløft til samboerne er dårlig singelpolitikk. Foto: Scanpix Vis mer

- Hvis de har 100 millioner kroner til å gjøre noe med dokumentavgiften, så burde de senke avgiften for alle. Det ville vært mest rettferdig, sier Trine Skei Grande.

Likebehandling med gifte

For regjeringen er målet å likebehandle gifte og samboende i større grad.

Holmås tror ikke grepet vil føre til at færre velger å gifte seg.

- Nei. Det er ikke bra hvis folk gifter seg på grunn av økonomiske grunner. Derfor er det rimelig at de likebehandles juridisk og økonomisk. Man må jo gjøre dette fordi man er glad i hverandre, sier Holmås.

image: - Urettferdig mot single