- Urettferdig, urettferdig!

Hundrevis av private barnehager sendte i dag barna hjem klokken tolv i protest mot regjeringen.

SENDT HJEM: Andrea (5), Idun(5), Bror (5), Fillip (6) og Caroline (6) i Seilduken Barnehage i Oslo. Private barnehager streiket over hele landet i dag i protest mot den rødgrønne regjeringens forslag om å fjerne lovbestemmelsen om økonomisk likebehandling. Foto: Øistein Norum Monsen
SENDT HJEM: Andrea (5), Idun(5), Bror (5), Fillip (6) og Caroline (6) i Seilduken Barnehage i Oslo. Private barnehager streiket over hele landet i dag i protest mot den rødgrønne regjeringens forslag om å fjerne lovbestemmelsen om økonomisk likebehandling. Foto: Øistein Norum Monsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): Klokken tolv i dag stengte hundrevis av private barnehager dørene, i protest mot regjeringens ønske om å fjerne lovbestemmelsen om økonomisk likebehandling.

Seilduken barnehage på Grünerløkka i Oslo er en av de mange private barnehagene som støtter opp under den politiske streiken, og sender de 54 barna hjem litt tidligere i dag.

Uforutsigbart

- Barna lurer på hvorfor vi ikke får penger. Noen av de har til og med tilbydd seg å gi oss penger fra lommepengene sine, forteller Karianne Kirstistuen, daglig leder i Seilduken barnehage.

Kvaliteten i private barnehager sikres i dag av paragraf 14 i barnehageloven, hvor det står at "barnehager skal behandles likeverdig i forhold til offentlige tilskudd."

Regjeringen foreslår nå å fjerne denne paragrafen og la det være opp til hver enkelt kommune hvordan de finansierer barnehagene.

- Jeg tror det vil bli veldig uforutsigbart. Det er veldig vanskelig å i det hele tatt lage et budsjett når man ikke vet hvor mye man får, sier Kirstistuen.

- Alle foreldrene er positive til streiken, mens barna har stått ute i gården her og ropt "urettferdig, urettferdig", sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer