Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Urettferdig

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Arbeids- og administrasjonsminister Eldbjørg Løwer ønsker å endre statsstøtteordningen for de politiske partienes ungdomsorganisasjoner. Hun vil igjen knytte støtten til medlemsaktiviteten i stedet for at den knyttes til valgoppslutningen om morpartiene. Dagens ordning ble som kjent innført etter at medlemsjukset i ungdomsorganisasjonene ble avdekket.
  • Statsråd Løwer bør få støtte når hun kommer til Stortinget med forslag til endring. Selv om den nåværende ordningen har bestått i kort tid, er det åpenbart for enhver som vil se, at den fungerer dypt urettferdig og i strid med det som var hensikten da ordningen ble innført, nemlig at den skulle stimulere til politisk aktivitet. Aftenposten har funnet ut at det etter årets valg utdeles 490 kroner pr. medlem til KrFs ungdom, mens Senterpartiets ungdom får 165 kroner pr. medlem. Det sier seg selv at dette i det lange løp vil undergrave hele ordningen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!