Urfisken skal hete Odd!

Urfisken som ble fanget i Herdlafjorden i Hordaland i forrige uke skal hete Odd, til ære for fiskens banemann, Odd Heimnes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Veldig greit for meg, hvis de vil kalle ham det, sier Odd Heimnes til Bergens Tidendes nettutgave. Det var BT som lanserte navnekonkurranse i kjølvannet av oppmerksomheten rundt den svært sjeldne fisken.

Når urfisken Odd om kort tid stilles ut i utstoppet tilstand på Herdla museum, blir det med egen navneplakett. Kanskje til spesiell fornøyelse for utenlandske museumsbesøkende. På engelsk er nemlig ordet odd en betegnelse på noe som er litt pussig eller rart.

Men navnefar Odd lover å besøke urfisken Odd på museet så snart den blir stilt ut. Og Herdla museum synes navnet er bra.

- Så lenge folkeflertallet synes Odd er et godt navn, og ønsker å kreditere fiskeren på denne måten, så synes jeg det er helt ok, sier museumsstyrer Erling Virkesdal til BTs nettavis.

Odd danket blant annet ut navnene Sorte Orm og Herdlasvarten i avstemmingen. Andre navn det ble stemt over var Gamle Svarten, Svarterabben, Blekkulf, Silkesvarten og Svarte-Petter.

<B>MERKELIG:</B> Odd Heimnes har fisket i 60 år, men har aldri sett en så merkelig fisk som han holder i halen her.
URGAMMEL: Centrolophus niger, svartfisken, er sjelden og urgammel.