- Urimelig å gi Valgerd all skyld

- Det ville være helt urimelig å gi Valgerd alene ansvaret for valgresultatet. Her får vi dele ansvaret, sier KrFs parlamentariske leder Jon Lilletun.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Som parlamentarisk leder er Lilletun naturligvis en av Svarstad Hauglands nære samtalepartnere. Men Lilletun bedyrer at han ikke vet hva KrF-lederen i dag vil si til landsstyret som møtes i Oslo dag. Selv de som står Svarstad Haugland nærmest i partiet, hevder at de ikke vet hva hun lander på.

Støtter uansett

- Valgerd har tatt styring fra dag én etter valgresultatet og har styringen helt fram. Den beslutningen hun kommer fram til, vil jeg støtte uansett, sier Lilletun.

Han tror dagens møte vil føre til en selvransakelse som skal legge grunnlaget for at KrF skal komme sterkt tilbake.

Han slår fast at partilederen ikke alene må få skylda for krisa i partiet.

- Men samtidig står det respekt av at hun som leder viser at hun tar ansvar, sier Lilletun, som har mange godord om KrF-lederen gjennom de åtte siste åra.

- Hun har vært en fornyer, hun har stått for åpenhet, ærlighet og redelighet, sier Lilletun. Han er selv lansert som mulig partileder hvis Svarstad Haugland går.

- Jeg ser ingen grunn til å kommentere det før situasjonen eventuelt skulle oppstå, sier Lilletun.

Rogaland-representant og en av Svarstad Hauglands nære støttespillere, Bjørg Tørresdal, lar det skinne gjennom at hun ikke ser behov for lederskifte.

Veiskille for KrF

- Valgerd er en flott partileder, hun står for noe og har tilført partiet veldig mye. Ikke minst har hun stått for en betydelig fornyelse av partiet. Jeg er veldig godt fornøyd med partilederen vår.

GIR BESKJED I DAG: Valgerd Svarstad Haugland gir i dag svar på om hun fortsetter som leder i KrF.