LANGER UT: I et intervju med Dagbladet sa Venstre-leder Trine Skei Grande blant annet at Arbeiderpartiet ikke er rett parti til å videreføre velferdsstaten, og at det er Venstre som har stått for de fleste store reformene for velfersstaten historisk sett. Det reagerer Arbeiderpartiets Marianne Marthinsen på. Foto: Dagbladet/NTB Scanpix
LANGER UT: I et intervju med Dagbladet sa Venstre-leder Trine Skei Grande blant annet at Arbeiderpartiet ikke er rett parti til å videreføre velferdsstaten, og at det er Venstre som har stått for de fleste store reformene for velfersstaten historisk sett. Det reagerer Arbeiderpartiets Marianne Marthinsen på. Foto: Dagbladet/NTB ScanpixVis mer

- Urimelig og smålig

Marianne Marthinsen (Ap) reagerer sterkt på at Trine Skei Grande (V) ikke vil gi æren for velferdsstaten i Norge til Arbeiderpartiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I et intervju med Dagbladet nylig sparte ikke Venstre-leder Trine Skei Grande på kruttet da hun omtalte Arbeiderpartiet.

Grande har liten tro på Ap når det kommer til miljø og klima, og advarte KrF og Miljøpartiet de Grønne mot et samarbeid med Jonas Gahr Støre.

Hun mener også at Ap ikke er rett parti til å videreføre velferdsstaten, siden hun mener de er for konservative til å klare å gjennomføre reformer.  Hun antydet også at partiet ikke burde få all æren for velferdsstaten i Norge.

- Det er venstre som har stått for de fleste store sosiale reformene for velferdsstaten. Ap har ikke monopol på velferdsstaten, sa hun blant annet.

Det reagerer Aps finanspolitiske talsperson, Marianne Marthinsen på.

- Jeg vet ikke hvor Trine Skei Grande har vært de siste ti åra, men Arbeiderpartiet har vært med på å gjennomføre en rekke viktige reformer, sier hun til Dagbladet.

- Uten rot i virkeligheten Hun nevner eldrereformen, sykehusreformen og samhandlingsreformen som eksempel som har blitt gjennomført av den rød-grønne-regjeringa.

- Dette er veldig pussig historieskriving fra Trine Skei Grandes side. Det er uten rot i virkeligheten. Det ville vært en fordel at hun, i stedet for å krangle om fortid, heller konsentrerer seg om hvilke store reformer som står foran oss, og hvordan vi skal gjennomføre dem, sier hun.

Når det kommer til at Grande ikke har tro på Arbeiderpartiets vilje til å satse på klima og miljø, svarer Marthinsen følgende:

- Hun har valgt å samarbeide med Frp, som ikke anerkjenner menneskeskapte klimaendringer. Når vi ser hva den sittende regjeringa har levert på klimaområdet på nåværende tidspunkt, så er det urovekkende, sier hun.

- Urimelig Marthinsen syns ikke det er overraskende at Grande ikke vil gi æren for velferdsstaten ene og alene til Arbeiderpartiet. Likevel reagerer hun på at Grande impliserer at Venstre burde hatt størsteparten av æren.

- Jeg mener ikke at et parti skal ha æren for velferdsstaten i Norge. Det har vært en stein på stein-prosess, sier hun, og legger til:

- Men at hun ikke er villig til å si at Arbeiderpartiet har bidratt til velferdsstaten, og at hun påstår at det er et Venstre-prosjekt aleine, det er urimelig, og det grenser til det smålige.