Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Urimelig taushet

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Krigsadvokatene for Sør-Norge har ikke funnet grunnlag for å reise straffesak mot KFOR-soldatene som ble anmeldt for grov vold i forbindelse med arrestasjonen av en 19 år gammel kosovoalbaner. Krigsadvokaten er taus om de eventuelle formildende omstendigheter som gjør at soldatene ikke skal straffes. Samtidig er det overlatt til KFOR å avgjøre om eventuelle disiplinære reaksjoner skal offentliggjøres.
  • I en vanskelig tjeneste som den de norske KFOR-soldatene utfører, kan det være oppgaver som krever kraftige tiltak, både for å beskytte soldatene og sivilbefolkningen, men noen ganger kan det også gå over stag. Det burde være et rimelig krav både for nåværende og framtidige soldater i KFOR-styrken å få vite hvilke fullmakter de har i vanskelige situasjoner, og hvor grensene går. Det kan bare en åpen gjennomgang av saker som denne gi dem.