Urinalet - Norges stolthet

Hvem erkjenner at vi har kastet 3,7 milliarder ut av vinduet?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er ingen hemmelighet at marmor blir gul og grønn ved sjøkanten. Dette visste alle. Likevel er det stor oppstandelse og overraskelse når marmoren i vår nye opera viser seg å bli pissgul etter kort tid.

Men la oss nå se på hva operaen egentlig står for, operaen blir bygget i vår hovedstad og således under et dekke av at dette er et nasjonalt anliggende. Det er det da slett ikke. Sannheten er at de færreste har noen som helst nytte av prosjektet. Ingen utenfor Oslo, og svært få i Oslo. Vi snakker om 0.2% av befolkningen. Det kan dermed synes vanskelig å forsvare at flere milliarder blir brukt på dette vanvittige prosjektet, vi har likevel brukt milliarder på denne galskapen.

En opera bygget av polakker, betalt for av norske oljepenger, og fylt med tyske talenter.

Er dette noe oslofolk synes de kan være stolte av? Neppe. Skal ingen snart erkjenne at vi har kastet 3,7 milliarder kroner ut av vinduet?

For noen år siden var det mye snakk om eldremilliarden, det vil si at alle pensjonistene i Norge fikk en milliard ekstra på deling – dette var det bare så vidt at politikerne så nødt til å ta seg råd til, under tvil og med store bekymringer. Den ene milliarden de eldre fikk blekner jo i forhold til den fire ganger så dyre operaen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer