Urinerte - fikk sparken

OTTA (Dagbladet): Renovasjonsarbeider Morten Steinbakk ble oppsagt av sin vordende svigerfar fordi han urinerte bak søppelbilen og kom i klammeri med kundene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tirsdag fikk han oppreisning i retten. Pissing er ikke oppsigelsesgrunn.

Morten Steinbakk ble mildt sagt irritert da han mottok oppsigelsen fra sine vordene svigerforeldre jula 1998. I retten kom partene fram til et forlik om at oppsigelsen skulle trekkes tilbake. Svigerforeldrene aksepterte også å betale Steinbakk erstatning. Nå føler han endelig at han kan møte folk med hevet hode. Oppsigelsen har vært en stor påkjenning både for ham personlig og samboeren.

- Etter at jeg ble oppsagt i jula har dialogen med svigerforeldrene vært anstrengt. Siden februar har vi knapt vekslet et ord, sier Steinbakk. Han understreker at han hele tida har ønsket å få en god dialog med svigerforeldrene.

Motarbeidet

Steinbakk har vært samboer med datteren til ekteparet som driver renovasjonsselskapet siden 1995. I 1996 begynte han i full jobb i selskapet. Marerittet startet etter at Steinbakk i januar 1998 ble sykemeldt etter et brudd i ankelen. Ifølge ham selv prøvde han å komme tilbake i arbeid så fort som mulig. Sykemeldingen skal ha skapt irritasjon hos svigerforeldrene, selv om de ikke måtte betale for Steinbakk. - Til tider følte jeg meg direkte motarbeidet, sier Steinbakk.

Tung periode

I retten trakk svigerforeldrene fram at Steinbakk urinerte offentlig midt i gata i et boligfelt. Steinbakk tok dette veldig tungt. Han sa seg villig til å frivillig slutte i jobben, men godtok ikke beskyldningene som var rettet mot ham. - Jeg slår lens litt oftere enn vanlige folk, fordi jeg har diabetes. Det betyr imidlertid ikke at jeg gjør det i all offentlighet, men prøver å gjemme meg, sier Steinbakk.

Steinsbakks advokat Lars Harald Rylandsholm ser saken som en seier for hans klient. Han håper at klienten snart vil være tilbake i arbeidslivet.

TØFF TID:- Ikke bare har jeg mistet jobben - jeg har også måttet leve med at det var min vordende svigerfar som ga meg sparken, sier Morten Steinbakk.