Urinerte på døende kvinne

Mens kameraten filmet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En britisk ekssoldat er dømt til tre års fengsel for en forbrytelse som ryster Storbritannia med sin hjerteløshet.

26. juli i år kom han over Christine Lakinski (50) som hadde fått et illebefinnende og lå bevisstløs i oppgangen der de begge bodde, melder Sky News.

Den tidligere soldaten, Anthony Anderson (27), forsøkte først å få kontakt med henne ved å sparke henne under fotsålene og helle vann på henne.

Da dét ikke lyktes, tisset han på kvinnen og sprayet en boks barberskum over henne. En kamerat av Anderson filmet det hele, før de forlot den hjelpeløse kvinnen som døde etter kort tid.

- Dette er YouTube-materiale, roper Anderson på opptaket.

Christine Lakinski var mentalt tilbakestående og hadde skraltende helse. Legene har slått fast at hun døde av svikt i bukspyttkjertelen.

- Selv om handlingene hans ikke bidro til at Lakinskis død, er dette en avskyelig handling som tok fra henne en hver verdighet i de siste timene av hennes liv, sa aktor Lynne Dalton og tok til orde for en straff som er høyere enn normal rettspraksis.

I en uttalelse etter dommen angriper offerets familie vitnene til den brutale krenkelsen.

- De som sto og så på uten å gjøre noe for å stoppe Anderson er også skyldige i våre øyne, sier familien.

Mennesker fra hele verden har lagt igjen hilsener til Lakinski på en minneside som er opprettet på internett.

HJERTELØS AVSKJED: Christine Lakinski døde i oppgangen utenfor der hun bodde, 50 år gammel. Før hun døde ble hun krenket på verste måte av en tidligere soldat.