Urmila (22) ble slave som seksåring

Nå er hun i Norge for å fortelle om sine opplevelser med slave-praksisen i Nepal på Oslo Freedom Forum.

VIL BEKJEMPE SLAVEPRAKSIS: Urmila Chaudhary (22) er i Norge for å delta på Oslo Freedom Forum. Der vil hun fortelle om sitt arbeid mot Kamalari-praksisen i Nepal. Urmila var selv Kamalari - eller slave - i 13 år. Foto: Jonas Sverrisson Rasch/Dagbladet
VIL BEKJEMPE SLAVEPRAKSIS: Urmila Chaudhary (22) er i Norge for å delta på Oslo Freedom Forum. Der vil hun fortelle om sitt arbeid mot Kamalari-praksisen i Nepal. Urmila var selv Kamalari - eller slave - i 13 år. Foto: Jonas Sverrisson Rasch/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - De lot meg ikke gå ut av huset og jeg måtte spise samme mat som hundene. Jeg ble slått av eieren min, sier Urmila Chaudhary.

Hun kom til Oslo i går for å delta på Oslo Freedom Forum, en årlig konferanse om menneskerettigheter. Der vil hun fortelle om sine 12 år som såkalt Kamalari - en praksis der fattige jenter som blir solgt til rike familier for å være hushjelp.

Dagbladet omtalte Urmila for første gang i 2009 i forbindelse med Plan Norges jenterapport. Da hadde hun akkurat startet utdannelse og et fotostudio.

- Det er vanskelig å tenke på at det faktisk skjedde i 13 år. Nå har jeg mulighet til å gjøre noe, sier 22-åringen til Dagbladet.

Jobber mot slavesystemet Hun leder nå Common Forum for Kamalari Freedom, en organisasjon som jobber for å få bort systemet. Urmila har blant annet møtt Nepals president for å belyse problemstillingen.

Hun klarte først å komme seg ut av slavetilværelsen etter 13 år, etter at hun ble gitt til en rik familie i Katmandu som seksåring fordi familien hadde gjeldsproblemer. Familien trodde at hun skulle få utdanne seg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer