PARTILEDER: Krf-leder Knut Arild Hareide.  Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
PARTILEDER: Krf-leder Knut Arild Hareide. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer

- Uro for homonettverk i KrF

Hareide støtter nettverket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er uro i Kristelig Folkeparti etter at det ble kjent at partiet har fått et eget homonettverk. Partifolk frykter KrF er på glid i spørsmålet om likekjønnede ekteskap, skriver Vårt Land.

Denne uken ble det kjent at homofile og lesbiske i Kristelig Folkeparti (KrF) har dannet et eget nettverk som skal fungere som et politisk møtested for homofile. Partileder Knut Arild Hareide har sagt at han er positiv til initiativet.

Sentralstyremedlem Karl Johan Halleråker forteller at han er blitt kontaktet av folk som sokner til KrF og som ser med uro på etableringen av homonettverket.

- Noen er urolige for at partiet er på glid i synet på ekteskapet, og at KrF kan komme til å forsvare den nye ekteskapsloven. Andre er urolige for at det er partiet som har etablert nettverket, sier han til Vårt Land.

Halleråker svarer de som er urolige med at de kan ta det med ro.

- Det er ikke KrF som har opprettet nettverket, og KrF er ikke på glid. Ekteskapssynet står fast - og skal være mellom mann og kvinne, sier den tidligere lederen i Indremisjonsforbundet som ble valgt inn i KrFs sentralstyre i fjor.

Likevel forstår han at partifolk blir urolige.

- Når vi lever med stort press i retning godkjenning av homofilt og lesbisk samliv, er det ikke underlig at flere sperrer opp øynene og regner med at nå har dette kommet et steg videre også i KrF, sier han.

(NTB)