Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Uro og sykdom på Wegners kammer

BERGEN (Dagbladet): Påfallende mange tjenestefolk ved Bergen politikammer som har vært involvert i Wegner-saken har vært eller er sykmeldt. I neste uke vil sykmeldingene bli tatt opp som egen sak i Arbeidsmiljøutvalget på kammeret. Leder for utvalget er for tiden politimesteren sjøl Rolf B. Wegner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er arbeidstakersiden som kommer til å ta opp problemet når utvalget møtes neste fredag. Ved siden av sykmeldingene, vil den generelle mistrivselen blant ansatte bli tema for møtet mellom arbeidsgiversiden og arbeidstakersiden, opplyser politilagsformann Jan Gunnar Bøe på spørsmål fra Dagbladet.

Fikk hjerteinfarkt

Før helga ble politimesterens stedfortreder, Bernt A. Solberg lagt inn på sykehus med et lettere hjerteinfarkt. Han ble utskrevet i går, men sykmeldes i en tid framover. Solberg har vært i en slags «mellom barken og veden»-situasjon etter at Wegner kom tilbake. Solbergs samboer, Vibeke Larsen, har uttalt til Bergens Tidende at hun ikke ser bort fra at alt bråket på kammeret den siste tiden har vært en medvirkende årsak til at samboeren ble syk.

Politiførstebetjent Arvid Eik, som har uttalt at han følte seg presset av Wegner i forbindelse med saken mot rådmann Ragnar Fagereng, kom nylig tilbake på jobb etter en tids sykmelding. Politiinspektør Øyvind Tenold, som hadde det juridiske ansvaret i rådmannssaken, har vært sykmeldt i flere uker. Sykmeldt er også Tenolds nærmeste overordnede, politiinspektør Randi Gabrielsen.

Klokke-vegring

Etter det Dagbladet får opplyst fra personalsjefen ved politikammeret, er ikke antall sykmeldte blant alle ansatte påfallende høyere nå enn før Wegner returnerte. Men fraværsprosenten er altså høy blant de som hadde en rolle i den såkalte rådmannssaken og seinere Wegner-saken.

Et annen, mer kuriøs sak som Wegner får i fanget, er utdelingen av gullklokker til 14 ansatte som har 25 års tjeneste bak seg. I de to foregående år har politimesteren stått for overrekkelsen av klokkene i forbindelse med lunsjen under juleavslutningen.

Etter det Dagbladet erfarer kan Wegner komme til å oppleve at de som skal ha utmerkelsen i år, kommer til å nekte å ta imot klokka dersom han personlig skal stå for tildelingen. En løsning kan være at Wegner i år må sende klokkene i posten, eller ordne med en stedfortreder under tildelingen. Det årlige julebordet på kammeret sto også en stund i fare, men avvikles likevel i kveld fordi politimesteren drar hjem til Oslo.

Politimester Rolf B.Wegner

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!