Uro over forslaget om statlig aksjesalg

HAMAR (NTB): Ansatte i flere store, statseide bedrifter er bekymret etter at regjeringen har foreslått å selge statlige aksjer for en halv milliard kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi trenger en stabil, statlig eier. Jeg tror neppe private investorer føler det samme lokalpolitiske ansvaret som staten gjør, sier hovedtillitsvalgt Lage Ødemark i Raufoss-konsernet (RA).

De ansatte i hjørnesteinsbedriften i Vestoppland mener et salg av «arvesølvet» kan bety at den nasjonale kontrollen med Raufoss ASA går tapt.

Uroen for tap av arbeidsplasser deles i flere selskaper der staten er tungt inne på eiersiden. Det er ikke sagt noe om hvilke selskaper regjeringen har i tankene.

Ødemark tror Raufoss, Kongsberg og Norsk Hydro er tre store bedrifter som kan miste statlig eierskap og havne på utenlandske hender dersom Stortinget sier ja til aksjesalget. Saken avgjøres fredag i forbindelse med behandlingen av revidert nasjonalbudsjett.

- Dette er overhodet ikke gjennomdiskutert. Vi svever i uvisshet og vet ingen ting om følgene dersom regjeringen får gjennom forslaget, sier Ødemark til Oppland Arbeiderblad.