Uro over oppsigelsesvarsler i Statoil

Stavanger : Konsernsjef Harald Norviks antydninger om at mellom 1 500 og 2 000 må gå fra Statoil, kommer ikke direkte overraskende på de tillitsvalgte i Statoil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

De ansatte har en tid har vært klar over at Statoil-resultatet kunne bli det svakeste hittil i konsernets historie. Men tallfestingen skaper uro, og det er heller ingen glede å spore over omorganiseringen på konserntoppen.

- Som ansatte kunne vi ha ønsket en større omskifting. Slik situasjonen nå er, er det personer som har stått sentralt i den negative utviklingen som fortsetter. Det spørs i hvilken grad de er modne for nytenkning, og om de kan få Statoil på fote igjen, sier leder for YS i Statoil, Hans Marius Saltveit.

Hos ham har det skapt håp at Norvik brukte uttrykket «reduksjon i antall årsverk» om kuttene som må foretas.

- Dermed velger vi å tro at det blir reduksjoner i antall innleide og blant kontraktørene. Men som tidligere framholdt, stiller vi spørmål om hvilken bakgrunn Norvik har for å gå ut med tall i denne størrelsesorden, uten at det har vært gjort en detaljert gjennomgang av organisasjonen og en analyse av framtidige arbeidsoppgaver. Det må ligge til grunn for det antall årsverk som skal kuttes, sier Saltveit.

Han sier det skaper stor uro at man ikke vet hvilke deler av organisasjonen som vil bli berørt.

Saltveit skjønner behovet for å kutte etter det ekstremt dårlige resultatet. Men konsernsjef Norvik pekte spesielt på tre faktorer - oljeprisen, uheldige investeringer og store kostnadssprekker på flere prosjekter som årsak, og i denne sammenhengen blir personalkostnadene små, mener YS-talsmannen.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer