Urokråka Chávez

Dagbladets Einar Hagvaag svarer på leserkommentaren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tilsvar til leserkommentaren Propaganda i Dagbladet om Venezuelas president.Når man skriver om president Hugo Chávez i Venezuela eller hva som helst annet i ei avis kan man aldri ta med alle synsvinkler eller alle opplysninger som kunne ha vært verd å nevne, hver gang. Men gjennom mange artikler om samme emne forsøker vi journalister å gi et sannferdig, men ikke ukritisk, bilde av et fenomen.

I Dagbladet har vi en lang tradisjon for å anlegge en kritisk synsvinkel når vi skriver om nyheter. Så lenge dette ikke holdes skjult for leserne er dette ikke uredelig. Dette er vanlig i mange aviser, la meg her bare nevne franske Le Monde, som er ei særdeles anerkjent avis.

Undertegnede har over flere år skrevet mange artikler og kommentarer om den tidligere fallskjermjegeren og kupp-makeren Hugo Chávez, som etter endt soning i fengsel, kastet seg inn i den sivile politikken med brask og bram. 

Ved å endre grunnloven nå vil Chávez gjøre det mulig å bli gjenvalgt som president i Venezuela så mange ganger som han orker.

I Latin-Amerika har man ikke har noen erfaringer med parlamentarisme, som gjør det mulig for en regjeringssjef å sitte så lenge de folkevalgte godtar det, men også å bli felt hver eneste dag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer