SVARER: Høyres Stefan Heggelund mener Ap-leder Jonas Gahr Støre tar fullstendig feil i kritikken av regjeringens politikk for å skape nye arbeidsplasser og tiltak mot ledighet. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
SVARER: Høyres Stefan Heggelund mener Ap-leder Jonas Gahr Støre tar fullstendig feil i kritikken av regjeringens politikk for å skape nye arbeidsplasser og tiltak mot ledighet. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

- Urovekkende at Støre sår tvil om embetsverket

Useriøs kritikk av regjeringens tiltak mot ledighet, mener Høyre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ap-leder Jonas Gahr Støre kritiserer regjeringen for manglende innsats mot økende arbeidsledighet. Han viser til at regjeringens anslag for ledighet gang på gang har vist seg å være for lave, og mener tiltakene kommer for sent og er for beskjedne.

- Angriper embetsverket Nå får han svar på tiltale fra både Frp og Høyre.

- Støre angriper anslagene. Men de er laget av et meget profesjonelt embetsverk som bygger på alle tilgjengelige data. Det er urovekkende hvis Støre sår tvil om den profesjonelle kompetansen til embetsverket. Spørsmålet er jo om Støre har tenkt å bygge på alternative anslag fra Youngstorget, sier Høyre-representant i arbeids- og sosialkomiteen, Stefan Heggelund, til Dagbladet.

Han viser til at Støre i fjor mente regjeringen brukte for mye oljepenger i statsbudsjettet, og stimulerte økonomien for mye, mens han nå kritiserer regjeringen for å gjøre for lite.

- Henger ikke sammen - I for var de for mye, for tidlig, nå er det det for lite, for sent. Dette henger ikke sammen, sier Heggelund.

- Vi er i gang med mange tiltak, blant annet for å forhindre ungdomsledighet. Her er lærlingeplasser og økt lærlingetilskudd viktig, i tillegg til tiltaksplasser og arbeid for å sikre at flere fullfører skolen. Samtidig satser vi på infrastruktur og samferdsel fordi vi vet at dette er viktig for sysselsetting og vekst, sier Heggelund.

Skatteregning Han sier det er greit å være uenig om skattepolitikk og andre tiltak.

- Ap leverer forslag regjeringen allerede er i gang med, i tillegg til at de vil sende en skatteregning på flere milliarder til velgerne. De må gjerne etterlyse ting vi allerede gjør, men de burde heller være mer konstruktive og være med på dugnaden, sier Heggelund.