Coronaviruset i Kongsberg:

- Urovekkende høye tall

Torsdag er det satt smitterekord på Kongsberg. Nå vurderer kommunen en lokal forskrift.

SMITTEREKORD: Torsdag er det registerert 25 ny smittetilfeller på Kongsberg. Det er ny rekord. Foto: Nenad Nedomacki / Shutterstock / NTB
SMITTEREKORD: Torsdag er det registerert 25 ny smittetilfeller på Kongsberg. Det er ny rekord. Foto: Nenad Nedomacki / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Torsdag er 25 nye smittede registrert i Kongsberg. Det er det høyeste tallet registrert på én dag i kommunen, ifølge Laagendalsposten.

Den forrige smitterekorden i kommunen var på 18 tilfeller, ifølge avisa. Tre pasienter er innlagt på Kongsberg sykehus med smitte.

Utbruddet i Kongsberg vokser dermed videre. Tirsdag var det 16 nye smittetilfeller i Kongsberg. Blant de 16 var beboere på Skinnarberga helsehus, Tislegård bo- og behandlingssenter og Kongsberg sykehus.

- Vi har urovekkende høye tall i dag, sier ordfører i Kongsberg, Kari Anne Sand, til Dagbladet.

- Forberedt på høyere tall

Sand forklarer at Kongsberg kommune har hatt en periode med lave tall, og at det sånn sett har vært stille og rolig hva gjelder coronasmitten.

- Men i går hadde vi 15 smittede, og vi var forberedt på at dagens tall kunne bli høyere. Dessverre har vi hatt et utbrudd på en helseinstitusjon som er blitt mer omfattende enn vi hadde håpet. Men det jobbes med høyt trykk for å slå ned smitten.

Sand forteller til Dagbladet at det positive er at man så langt har kontroll på smitteveiene. Kommunelegen er derfor ikke så bekymret som han ellers kunne vært.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer