«Urovekkende trend»: Gjør det vanskeligere å hjelpe hjemløse

Men Arnold (90) nekter å gi opp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fredag forrige uke trådte en ny lov i kraft i byen Fort Lauderdale i Florida i USA.

Loven gjør det straffbart å gi mat til hjemløse dersom man ikke overholder visse regler.

Videoen av 90 år gamle Arnold Abbott som blir arrestert for å gi mat til hjemløse går verden rundt.

Abbott risikerer nå 60 dagers fengsel og en bot på 500 dolla, men nekter å gi opp.

Innført i flere byer Fort Lauderdale er en av 30 byer som de siste to årene skal ha innført, eller forsøkt å innføre, reguleringer som kriminaliserer det å dele ut mat til hjemløse.

I en rapport fra slutten av oktober, skriver organisasjonen National Homeless at 21 amerikanske byer har lyktes i å regulere utdeling av mat.

Global Pulse Magazine og forkjempere for de frivillige organisasjonene beskriver trenden som urovekkende.

«Forkjemperne sier at denne saken belyser en økende trend av lokale myndigheter i USA som slår ned på matdistribusjon til de som trenger det», skriver nettsiden Breitbart.com

10 000 hjemløse Arnold Abbott er grunnlegger av den frivillige hjelpeorganisasjonen Love Thy Neighbor.

Søndag ble han arrestert for å mate hjemløse på gaten i Fort Lauderdale.

Men Abbott lot seg ikke skremme. Onsdag fortsatte han å dele ut mat på en strand i byen. Politiet dukket nok en gang opp, og Abbott ble, sammen med to kristne prester, innkalt til et rettslig møte.

I følge ABC News planlegger Abbott å være tilbake på stranden neste onsdag.

«Vi har 10 000 hjemløse i Broward fylke, hvor Fort Lauderdale er den største byen. De aller fleste befinner seg i Fort Lauderdale, og vi ønsker å ta vare på menneskene våre», sa Abbott i et intervju med Russia Today.

Videre fortalte Abbott at han kommer til å forsette å hjelpe de hjemløse så lenge han lever.

- Sikrer helse, sikkerhet og velferd I et offentlig brev publisert på myndighetenes hjemmeside skriver borgemester John P. "Jack" Seiler at mediene har drevet misinformasjon.

«I motsetning til hva rapportene sier, forbyr ikke City of Fort Lauderdale grupper å mate hjemløse. Vi har innført reguleringer for matstasjoner som befinner seg utendørs for å sikre helse, sikkerhet og velferd for samfunnet. Ordningen forby ikke å mate hjemløse; den regulerer aktiviteten, for å sikre at den utføres på en passende, organisert, ren og sunn måte», skriver Seiler.

Borgemester Seiler skal ha sagt til reporterne at enhver som ikke overholder vedtektene, kan forvente å bli arrestert.

Seiler uttalte at de ikke kunne slutte å håndheve i Fort Lauderdale på grunn av medienes oppmerksomhet, skriver The Guardian.

Unntak for kirkene Fra fredag av måtte alle matstasjonene være plassert minst 500 fot, rundt 150 meter, fra hverandre.

Det er bare tillatt med én matstasjon per kvartal. I tillegg må stasjonene stå minst 150 meter fra alle boligeiendommer.

«Det er imidlertid gjort unntak for de fleste av kirkene som har matstasjoner innendørs», skriver lokalavisen Sun Sentinel.

Toaletter og håndvask Ifølge Sun Sentiel er det ikke gjort unntak for noen av matstasjonene som befinner seg utendørs. Organisasjonene som driver matstasjoner ute må angivelig også få tillatelse av den som eier eiendommen til å oppholde seg på stedet.

I videoen forteller politikonstabelen at de frivillige organisasjonene også må sørge for at de frivillige og de hjemløse har tilgang på gode sanitære forhold.

Organisasjonene må selv oppdrive toaletter og vasker.