Opp mot 1000 samlet ute i Oslo:

- Urovekkende

Politiet i Oslo uttrykker bekymring for store ansamlinger av ungdommer i hovedstaden lørdag kveld og natt til søndag. - Dette er urovekkende med tanke på smittevern, skriver de.

STORE ANSAMLINGER: I Oslo er det forbudt å ha mer enn to personer, utover husstanden din, på besøk samtidig. Det ser flere ut til å glemme. Foto: Berit Roald / NTB

STORE ANSAMLINGER: I Oslo er det forbudt å ha mer enn to personer, utover husstanden din, på besøk samtidig. Det ser flere ut til å glemme. Foto: Berit Roald / NTB

Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- På St. Hanshaugen har opp mot 1000 ungdommer vært samlet ute, mens på Huk er det nå cirka 250 ungdommer samlet, skrev politiet på Twitter ved midnatt og påpekte at «få bruker munnbind, det drikkes alkohol og avstand er vanskelig å overholde».

- Dette er urovekkende med tanke på smittevern. Vi gir råd og veiledning, og oppfordrer folk til å ta hensyn og ansvar, skrev de videre.

Like etter la politiet til at de var i Dronning Eufemias gate og stanset en fest etter melding om støy og bråk. Elleve personer var til stede på festen, og samtlige blir anmeldt for brudd på smittevernreglene.

- Siden klokka 22.00 lørdag har vi loggført 31 oppdrag om festing, og noen er fortsatt pågående. Akkurat nå er vi på fire adresser for å få folk til å slutte å bråke, ta hensyn til naboer og sjekke om reglene overholdes, sier operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Gjermund Stokkli, til Dagbladet i 02.00-tida natt til søndag.

Søndag morgen er totalt 28 personer anmeldt for brudd på smittevernregler etter fester i Oslo.

- Bekymringsfullt

Også natt til lørdag rykket politiet i Oslo ut til en rekke fester. Det resulterte i minst 30 anmeldelser for smittevernbrudd.

I Oslo er det forbudt å ha mer enn to personer, utover husstanden din, på besøk samtidig på private sammenkomster i private hjem. I tillegg er det ikke lov til å samle mer enn totalt ti personer.

Det er heller ikke tillatt å arrangere eller delta på private sammenkomster på offentlig sted der det er mer enn ti personer til stede. Det vil si tilfeller hvor det er avtalt at man skal møtes i parker, skogen, lekeplasser og liknende.

Ifølge Stokkli gikk de store ansamlingene på St. Hanshaugen og Huk rolig for seg, og folk etterkom politiets råd og veiledning. Men han slår likevel fast at politiet kan sanksjonere mot drikking på offentlig sted.

- Det er bekymringsfullt at så mange er ute og drikker, sier han.

Les smittevernreglene som gjelder i Oslo kommune her.

PARKLIV: Helga var preget av varme dager, og folk i Oslo benyttet anledningen til å samles i mange av byens parker. Dette sier assisterende helsedirektør Espen Nakstad kommer med en klar oppfordring til festklare Oslo-borgere. Video: Dagbladet Vis mer

Melding om russestøy

Oslo-politiet er ikke alene om å få inn meldinger om festing natt til søndag. I Finnmark skal russ ha forårsaket støy.

- De er i bevegelse flere steder i Alta, og vi er i dialog med dem om å dempe seg og ta hensyn til nattesøvnen, skrev politiet på Twitter like etter klokka 01.00.

Like før klokka 02.00 skrev politiet i Møre og Romsdal at 20 til 50 biler og cirka 150 personer hadde samlet seg på en Shell-stasjon i Ørsta, hvorav noen av dem var russ.

- Flere anmeldes for drikking på offentlig sted og blir bortvist. Flere på stedet er også mindreårige, skrev de.

Også i Nordland var politiet ute og stanset fester i natt, blant annet i Mørkved i Bodø, der flere personer løp fra stedet ved politiets ankomst.

I Trondheim skal et kor ha stått og sunget på Buran og forstyrret natteroen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer