Fullvaksinerte Delta-smittet:

- Urovekkende

Nesten en av ti av dem som er smittet med Delta-varianten i Færder-utbruddet er fullvaksinert. Det overrasker fagdirektør Frode Forland i Folkehelseinstituttet. - Det er et urovekkende høyt tall, sier han til Dagbladet.

BEKYMRET: Folkehelseinstituttet ser med uro på det faktum at Delta-varianten ser ut til å ha kommet til Norge for å bli, ifølge fagdirektør Frode Forland. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
BEKYMRET: Folkehelseinstituttet ser med uro på det faktum at Delta-varianten ser ut til å ha kommet til Norge for å bli, ifølge fagdirektør Frode Forland. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag meldte Færder kommune at 56 personer i kommunen har fått påvist Delta-varianten av coronaviruset, tidligere omtalt som den indiske varianten.

Tallet er nå oppjustert til 64 smittede. Det opplyser fagdirektør for smittevern i Folkehelseinstituttet, Frode Forland, til Dagbladet. Det er det største utbruddet av Delta-varianten i Norge hittil, ifølge Forland.

I en pressemelding torsdag melder kommunen at også fullvaksinerte har testet positivt for varianten i tilknytning til utbruddet.

- I vår kommune er det seks fullvaksinerte som har fått påvist Delta-varianten, sa kommuneoverlege Elin Jacobsen til NTB samme dag.

Antall fullvaksinerte blant de smittede - nesten en av ti - er urovekkende høyt, mener Forland.

- Det er mange. Det er et overraskende høyt tall, sier han til Dagbladet.

- Urovekkende

Instituttet avventer likevel mer omfattende data før de trekker noen overordnede konklusjoner.

- De beste tallene vi har per nå, kommer fra Storbritannia. Så langt tyder de på at mRNA-vaksinene (som Pfizer og Moderna, red.anm.) er mer effektive mot Delta-varianten enn vektorvaksiner (som AstraZeneca og Janssen, red.anm.), sier Forland.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer