FEIRET:  Folk i Uruguay feiret tirsdag at landet ble det første i verden til å legaliserer marihuana. Foto: REUTERS/Andres Stapff
FEIRET: Folk i Uruguay feiret tirsdag at landet ble det første i verden til å legaliserer marihuana. Foto: REUTERS/Andres StapffVis mer

- Uruguays legalisering av cannabis er ulovlig

Det mener FN-organet som overvåker internasjonale traktater om narkotika.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Uruguay bryter internasjonale konvensjoner om narkotikakontroll med legaliseringen som er vedtatt av landets nasjonalforsamling, International Narcotics Control Board (INCB).

INCBs president Raymond Yans sier han er overrasket over at Uruguay valgte med vitende og vilje å bryte internasjonalt vedtatte ledd i traktaten fra 1961, som Uruguay har undertegnet.

Han anklager Uruguays parlamentarikere for å ignorere vitenskapelige bevis for helseskadene som narkotikabruk kan medføre, og han mener påstanden om at en legalisering vil redusere narkokriminalitet, er basert på grunnløse antakelser.

Uruguay ble det første landet i verden som legaliserer produksjon av og handel med cannabis da den nye loven ble vedtatt tirsdag. Begrunnelsen var at kampen mot narkotikakriminalitet har mislykkes.

(NTB)