Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

USA: - Ingen våpenhvile ennå

Dagens krisemøte om Libanon førte lite med seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Diplomater fra USA, EU og Midtøsten møttes i dag i Roma for å diskutere konflikten mellom Israel og Libanon. De ble enige om «øyeblikkelig handling for å stoppe konflikten.»

Dette er ikke det samme som øyeblikkelig våpenhvile.øyeblikkelig våpenhvile.

Diplomatene ble enige om behovet for en internasjonal styrke med FN-mandat, til å sikre den israelsk-libanesiske grensen.

Men med et USA som fortsetter å støtte Israels rett til å angripe Hizbollah, og dermed Libanon, kom det ikke spesielt mer ut av konferansen, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Rice sitt argument

USA utenriksminister, Condoleeza Rice, uttrykte i dag sin sympati for det libanesiske folket, men sier at tiden ikke er inne for våpenhvile ennå.

- Ingen våpenhvile skal finne sted før forholdene er riktige. Vi må ha en plan for å faktisk legge til rette for at en varig våpenhvile kan finne sted, var Rice sitt sterkeste argument mot våpenhvile, ifølge Reuters.

Ikke invitert

FORVENTNINGER: Det var knyttet store forventninger til konferansen som ble holdt i Roma i dag. Foto: SCANPIX
FORVENTNINGER: Det var knyttet store forventninger til konferansen som ble holdt i Roma i dag. Foto: SCANPIX Vis mer

Naturlig nok var ikke de stridende partene invitert til konferansen. Det var heller ikke Iran og Syria, først og fremt fordi de antas å være Hizbollah-støttespillere.

Diplomatene diskuterte også nødvendigheten av humanitær bistand til Libanon.

I tillegg ble det lagt planer om en ny Libanon-konferanse. Diplomatene planla en regional konferanse, der også Iran og Syria skal inviteres, for å diskutere sikkerhetssituasjonen i området.