Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

USA: - Inntil 6.000 IS-krigere i Libya

Ekstremistgruppen IS har doblet antallet krigere i Libya det siste året og har nå mellom 4.000 og 6.000 krigere i landet, hevder sjefen for USAs styrker i Afrika.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En FN-rapport fra forrige måned slo fast at IS har utnyttet maktvakuumet i det oljerike landet til å vinne stadig mer terreng. Men general David Rodriguez mener det vil bli vanskeligere for gruppen å ta landområder og befeste disse posisjonene i Libya enn det har vært i Syria og Irak.

- Det er mulig, men for øyeblikket er jeg ikke bekymret for det. Forholdene er veldig annerledes i Libya, blant annet fordi gruppen ikke har libyskfødt personell som vet så mye om landet, slik de hadde i Irak og Syria. Og det libyske folket liker ikke påvirkning utenifra, sier Rodriguez.

Ekstremistgruppen tok i fjor kontroll over kystbyen Sirte, og den har kjempet for å utvide sin kontroll til andre områder. Men ifølge Rodriguez blir de forhindret av libyske militser flere steder i landet.

- I øst, i Benghazi og Derna, har de strittet imot ISIS og gjort det mye vanskeligere for dem å operere, hevder han.

Rodriguez sier amerikansk etterretning har avdekket at IS har økt styrken i Libya til inntil 6.000 krigere i løpet av de siste 12 til 18 månedene.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram