USA: - Iransk rakett brukt i angrep på amerikansk base

Nye beskyldninger om at Iran sponser Iraks sjiamilits.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USA mistenker at det ble brukt en iransk rakett da amerikanernes militære hovedkvarter i Irak denne uken ble angrepet av opprørere.

En person ble drept og et titall såret under angrepet mot Camp Victory tirsdag. Basen rommer blant annet hovedkvarteret for de flernasjonale styrkene i Irak.

Ifølge generalmajor Kevin Bergner var raketten av samme type som de USA mener at Iran har levert til sjiamuslimske militsgrupper i Irak.

Raketten skal ha blitt skutt fra et område vest i Bagdad hvor det finnes mange medlemmer av Mehdi-militsen til den antiamerikanske mullaen Moqtada al-Sadr.

Camp Victory ligger like ved flyplassen i Bagdad. Leiren er blitt angrepet flere ganger, men det er sjelden at angrepene har ført til så store skader som tirsdag.

USA har i lang tid beskyldt Iran for å forsyne irakiske opprørere med våpen. På grunn av konflikten om det iranske atomprogrammet, er det mange som spekulerer på om USA snart vil går til angrep på Iran.

(©NTB)

NYE BESKYLDNINGER: Generalmajor Kevin Bergner under pressekonferansen i Bagdad i dag. Der kom han med nye anklager om iransk sponsing av sjiamilitsen i Irak. Foto: REUTERS/Mohammed Jalil/SCANPIX
NYE BESKYLDNINGER: Generalmajor Kevin Bergner under pressekonferansen i Bagdad i dag. Der kom han med nye anklager om iransk sponsing av sjiamilitsen i Irak. Foto: REUTERS/Mohammed Jalil/SCANPIX Vis mer