USA: - IS' leder i Libya drept

- Angrepet ble godkjent og satt i gang før terrorangrepet i Paris, melder Pentagon.

DREPT: USA hevder å ha drept Abu Nabil, også kjent som Wissam Najm Abd Zayd al-Zubaydi, som var ekstremistgruppen IS' øverste leder i Libya. Foto: AFP / HO / Al-Hayat Media Centre
DREPT: USA hevder å ha drept Abu Nabil, også kjent som Wissam Najm Abd Zayd al-Zubaydi, som var ekstremistgruppen IS' øverste leder i Libya. Foto: AFP / HO / Al-Hayat Media CentreVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pentagon hevder at den brutale IS-lederen i Libya, Abu Nabil, ble drept i et luftangrep fredag. Angrepet skjedde tidlig om dagen, fredag 13. november, før terroristangrepene i Paris samme dag. 

Nabil var ekstremistgruppen IS' øverste leder i Libya. Amerikanske etterretningskilder hevder Nabil, også kjent som Wissam Najm Abd Zayd al-Zubaydi, trolig er mannen som uttaler seg i en grusom video som viser koptiske kristne som blir halshugget på en strand i Tripoli.

Reduserer IS' kapasitet Det bekrefter Pentagon-talsmann Peter Cook i en uttalelse.

- Nabils død vil redusere ISILs mulighet til å nå sine mål i Libya, inkludert rekruttering av nye medlemmer, opprettelse av baser i Libya og planlegging av angrep mot USA, sier Cook, som bruker en av de alternative betegnelsene på IS.

USA har utført flere angrep mot lederskikkelser i IS de siste dagene, men angrepet er det første mot en IS-leder i Libya.

- Selv om dette ikke er det første angrepet mot terrorister i Libya, er det første gang USA slår til mot en ISIL-leder i landet, og dette viser tydelig at vi vil gå etter deres ledere uansett hvor de er, sier Cook.

Cook sier angrepet på Abu Nabil var godkjent og satt i gang før terrorangrepet i Paris fredag. 

- En barbarisk morder Tidlig fredag morgen bekreftet Pentagon at den britiske IS-bøddelen Mohammed Emwazi, også kjent som «Jihadi John», var målet for et droneangrep i den syriske byen Raqqa.

Senere samme dag opplyste Pentagon at de var «rimelig sikre» på at Mohammed Emwazi, som gikk under tilnavnet «Jihadi John» var drept i et droneangrep.

- Emwazi var en barbarisk morder. Han var ISILs hovedbøddel, og la oss aldri glemme at han drepte mange, mange muslimer også. Og han hadde til hensikt å drepe mange flere mennesker, sa Cameron, som bruker en annen forkortelse for ekstremistgruppen, sa Storbritannias statsminister David Cameron fredag.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram