USA: - Propaganda!

En talsmann for Det Hvite Hus i Washington kaller den siste videoen av bin Laden for propaganda.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

-Dette skiller seg ikke fra den terroristpropagandaen vi har sett før, sa Scott McClellan, pressetalsmann for USAs president, etter å ha sett nye videoopptak med Osama bin Laden.

Pentagon er mindre bombastiske i sine uttalelser og visste ikke onsdag kveld hva slags vekt de skulle legge på videooptaket.

- Jeg vet ikke om det er autentisk, om det er nytt eller gammelt, sa Richard McGraw, talsmann for Pentagon.

På spørsmål om han var overrasket over innholdet i videoopptaket, svarte McGraw at bin Laden ikke lenger kunne overraske ham.

11. desember

Det var den arabiske TV-stasjonen al-Jazeera i Qatar som sendte opptaket med bin Laden tidligere i dag.

I opptaket sier bin Laden at han vil markere at det er tre måneder siden terrorangrepene mot USA 11. september. Det kan tyde på at bin Laden var i live 11. desember.

- Vår terrorisme mot USA har til hensikt å tvinge USA til å slutte å støtte Israel, hevder bin Laden i opptaket.

Bin Laden virker sliten, men rolig. Opptaket er tatt opp med et teppe eller skjerm som bakgrunn og bin Laden er kledd i kamuflasjeklær og bevæpnet.

Forakt for Islam

På opptaket anklager bin Laden vesten for forakt for islam. Han sier også at USA mangler bevis for at han eller al-Qaida sto bak angrepene 11. september.

Den terrormistenkte saudiaraberen skal også ha anklaget USA for å ha ødelagt en moské og drept 150 mennesker.

- De mener de har rett til å utrydde mennesker så lenge de er muslimer og ikke amerikanere. Det er stor forbrytelse, sier bin Laden.

Osama bin Ladens skjebne har vært uviss siden USA-støttede afghanske styrker rykket inn i Tora Bora-fjellene i det østlige Afghanistan, der al-Qaida og det tidligere Taliban-regimet har hatt sin siste maktbase.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer