KRIGEN I SYRIA:

USA: - Syria bruker sult som krigsvåpen

Vurderer om Syria bør behandles i Den internasjonale straffedomstolen (ICC).

SULT SOM VÅPEN: Syriske myndigheter beleirer 15 ulike byer og områder i Syria, og innbyggerne får ikke inn mat. Denne babyen, Israa al-Masri, døde til slutt på grunn av sult i Yarmouk, utenfor Damaksus. Foto: Ap / Scanpix 
SULT SOM VÅPEN: Syriske myndigheter beleirer 15 ulike byer og områder i Syria, og innbyggerne får ikke inn mat. Denne babyen, Israa al-Masri, døde til slutt på grunn av sult i Yarmouk, utenfor Damaksus. Foto: Ap / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): USA har nå kommet med en uttalelse om at den syriske regjeringen bruker «sult som et krigsvåpen», skriver Middle East Eye (MEE). Washington vurderer derfor ytterligere sanksjoner mot Bashar al-Assad og hans regime. De vurderer også om Den internasjonale straffedomstolen (ICC) bør behandles i Den internasjonale straffedomstolen i Haag.

Å la mennesker sulte er en krigsforbrytelse ifølge Geneve-konvensjonene.

Enorme ødeleggelser

- Regimet har nektet FNs forespørsler om å få levere mat og annen hjelp til Øst-Aleppo. De bruker sult som et krigsvåpen, sier en amerikansk offisiell til AFP.

Den østlige delen av Aleppo kontrolleres av opprørsstyrker, og har blitt bombet i månedsvis. De rundt 250 000 sivile syrerne i denne delen av byen har ingen steder å dra, og mangler i tillegg både mat og medisiner.

- Det er ikke noen bygninger her som ikke er helt eller delvis ødelagt. Så mye er endret de siste tre månedene: Alle bygningene er knust, biler er brent og det er knust glass overalt, sier Ghalia Samao til MEE.

Vil ikke være skyldige

Amerikanerne håper at Russland og president Vladimir Putin vil revurdere sin deltakelse i krigen i Syria, hvor både kjemiske våpen og tønnebomber er blitt brukt av det syriske regimet.

- Vi har indikasjoner på at de (Russland, journ.anm) ikke ønsker å være skyldige i krigsforbrytelser, sier en amerikansk offisiell til AFP.